mynewspapers.net

Hur bli av get huvud ogräs

Hur bli av get huvud ogräs


Get huvudet ogräs finns i många trädgårdar och gräsmattor. De brukar växa i platta fläckar, men kommer att växa uppåt i skuggade områden. Bladen är platta och cirka en fjärdedel tum i längd. Blommorna på Get huvudet ogräs är gul med fem kronblad och fröna är svåra med två till tre vassa Taggar sticker ut, som liknar en get huvud och skarp nog att punktera bildäck. Du kan eliminera get huvudet ogräs, men du måste ta itu med det så snart du ser den växande, antingen genom att dra ogräs eller använda herbicider.

Instruktioner

• Rycka upp get huvudet ogräs du hitta med spackel, att se till att du drar hela rotsystemet som lövverket ovan jord. Du måste samla alla taggiga frön också eftersom de kommer att gro och växa tillbaka.

• Placera alla växtdelar, rötter, frön och blad, i en påse och förslut före kasta i soporna. Get huvudet ogräs ska inte komposteras eftersom det kommer att gro i komposten.

• Kontrollera ofta om nya ogräs växa fram. För att döda detta ogräs helt, måste du ta bort alla frön, som kan överleva i många år, och dra upp rötterna var tredje vecka.

• Spraya en herbicidal produkt i get huvudet ogräs innan det blommor, medan fortfarande växer och frodas. Glyfosat, säljs kommersiellt i bekämpningsmedlet Roundup, är ett brett spektrum herbicid, vilket innebär att det är icke-selektiv och dödar de flesta växter som det berör. Det kan användas på Get huvudet ogräs om det inte finns andra växter som växer i närheten.

• Spraya diklorfenoxiättiksyra (t.ex. 2,4-D) när du hittar get huvudet ogräs på din gräsmatta, som det inte kommer att skada din gräs men kan vara effektivt mot någon beteshagarna ogräs som get huvud. Garden guider rekommenderar du spraya dessa ogräsmedel på en dag när temperaturen är mellan 15,6 grader Celsius och 26,7 grader och inget regn väntas. Se till att du mätta ogräs helt med bekämpningsmedlet.

• Inspektera området efter sprutning och samla alla återstående frön som kan gro om de överlever, och leda till återväxt. Du måste också leta efter ogräs som har överlevt i marken och rycka upp dem. Placera dem i påsar och lägg dem i soporna.

• Kontrollera ofta, var tredje vecka, för ny tillväxt och frön. Du kan behöva spraya igen innan växtsäsongen är över.