mynewspapers.net

Hur bli av gamla vattkoppor ärr

Hur bli av gamla vattkoppor ärr


För flesta människor är en oundviklig del av barndomen i vattkoppor. Vi alla få det, vi alla lida igenom det och medan de flesta av oss glömmer snart om det, vissa är kvar med en varaktig påminnelse av ärr. Några ärr så småningom kommer att blekna, men beroende på din personliga attribut, vattkoppor ärr kan hänga runt en lång tid. Här finns flera effektiva sätt, både hemma och på klinik, som kan hjälpa för att bli av med gamla vattkoppor ärr.

Instruktioner

Hur bli av gamla vattkoppor ärr hemma

• Applicera Vitamin E olja på huden. E-vitamin hjälper till att ge näring och läka huden. Applicera oljan två gånger dagligen tills du ser ärren blekna.

• Äter produkter hög i Vitamin K. livsmedel som innehåller mycket K-Vitamin är bra för du hud eftersom K-vitamin hjälper till att läka och skydda huden. Lägga till mat som grön kål, spenat, gröna rovor, tomater, lever, broccoli, magert kött och mejeriprodukter i din kost för en naturlig blekning av gamla vattkoppor ärr.

• Borsta färsk citron över ärren. Genom att föra en skär citron över dina vattkoppor ärr du kan hjälpa till att ta bort döda hudceller och ger dig en hälsosam lyster. Det fungerar också som ett blekmedel; Det kan hjälpa för att lätta ärr. Hålla sig borta från direkt solljus i ca 30 minuter efter applicering citron på huden.

• Dricka massor av vatten. Genom att dricka minst 2 till 2,5 liter (80oz.) vatten varje dag, kan du kraftigt minska oönskade vattkoppor ärr. Vattenintag ökar cirkulationen och ökar den naturliga produktionen av kollagen som hjälper till att hålla huden fast och även. En jämn hudton minskar utseendet på oönskade vattkoppor ärr.

• Undersöka kliniska alternativ. Ovanstående råd kan hjälpa för att bli av med gamla vattkoppor ärr, men ju äldre de är desto tuffare de är att ta bort. Om du har provat alla de på huskurer, kan det vara dags att överväga besöka en hudläkare eller en medicinsk spa för en hud samråd.

Hur bli av gamla vattkoppor ärr på en klinik

• Genomgår ett samråd. Innan du väljer en behandlingsplan, genomgå en konsultation med en hudläkare eller en certifierad hud specialist på en medicinsk spa eller klinik. Det finns flera behandlingar, både invasiva och icke-invasiv, som kan bidra till att effektivt bli av gamla vattkoppor ärr. Beroende på svårighetsgraden av din situation, kan vissa fungerar bättre än andra.

• Få en Microdermabrasion. Microdermabrasions är icke-invasiv ansiktsbehandlingar att arbete att återuppliva och regenerera skadad hud. Denna procedur tar bort ytskiktet av huden för att tillåta behandlingsområdet visas fräschare och friskare. Denna behandling kan hjälpa till med lindriga vattkoppor ärr, men svåra ärr behöver en starkare lösning.

• Genomgår en ansiktsbehandling Foto: Foto ansiktsbehandlingar eller foto föryngring tekniker använder laserljus att föryngra och vitalisera huden inifrån och ut. Foto facial förfarandet är att bryta isär pigment som ger ärr dess färg, medan på samma gång det främjar kollagen tillväxt i de djupare vävnaderna som hjälper till att jämna ut de yttre skikten av huden. Denna behandling fungerar bättre för djupare, mer allvarliga vattkoppor ärr.

• Överväga excision. Om du tycker att de icke-invasiva teknikerna för vattkoppor ärr avlägsnande bara inte fungerar, beroende på var ärren ligger, kanske du vill prova en mer kirurgisk väg. Excision är en invasiv behandling som kommer att kirurgiskt ta bort ärr. Medan snittet fortfarande lämnar er med ett ärr, är det minimal jämfört med din ursprungliga ärr. Denna väg bör endast vara nödvändigt när individer har deep urkärnade vattkoppor ärr.