mynewspapers.net

Hur bli av flagnande öronvax

Hur bli av flagnande öronvax


Som öronvax vandrar utåt från hörselgången, det torkar och kan bli knäpp. Flagnande vax är inte ett tecken på något problem, men du behöver rengöra det från dina öron eftersom den är klibbig och kan samla smuts och annat skräp. Den amerikanska Academy ÖNH säger att örat vax former i den yttre tredjedelen av våra hörselgångar, så när öronvax lämnar den öra kanalen, det inte har långt att resa. Regelbunden rengöring av öronen förhindrar vax byggs upp bildas och kan bidra till att förhindra öroninfektioner och minskade hörsel.

Instruktioner

• Blöt en handduk med varmt vatten och tvätta utsidan av örat med mild tvål.

• Använd en hörnet eller kanten av disktrasa för att rengöra den inre kanten av skalet av örat, där vax kan samla. Inte driva disktrasa i hörselgången alls, men torka av mynningen av hörselgången.

• Skölj disktrasa och torka öronen med färskvatten.

• Använd en pipett att lägga till två eller tre droppar babyolja eller glycerin i hörselgången. Luta huvudet för att tillåta babyolja ange ditt öra. Du behöver inte ta bort babyolja, men om du lägger till för mycket du kan behöva torka utanför hörselgången med disktrasa. Babyolja underlättar sökvägen för någon kvardröjande vax att lämna din hörselgången.