mynewspapers.net

Hur bli av en död mus lukt i en bil

Hur bli av en död mus lukt i en bil


För att bli av död mus är döda musen få bort lukt i bilen, den första sak att göra. När bort, kan död mus lukt pågå i flera veckor. Oavsett hur många doftljus, luftrenare eller påsar med potpurri du har hållit i bilen, är detta bara inte tillräckligt för att bli av med den hemska lukten. Dessa kan maskera lukten av döda musen tillfälligt men för en permanent lösning, du behöver göra mer.

Instruktioner

• Ta bort döda ruttnande musen från bilen. Bära skyddsutrustning som handskar och ett HEPA mask som döda gnagare kan bära sjukdomar.

• Göra en rengöringslösning att bestryka döda musen med innan du tar bort det från bilen. Enligt University of Nebraska-Lincoln, kan lösningen göras med en 1/2 kopp hushålls blekmedel med 5 dl vatten. Häll över lösningen i en flaska och spraya den på musen och låt det dra i 15 minuter att döda alla bakterier och virus det kan bära.

• Sätt döda musen i en plastpåse och knyt ändarna ordentligt så att lukten inte kan fly.

• Rengöra det drabbade området med kommersiella desinfektionsmedel renare, vatten och trasa. Dammsug bil mattan och torka av säten och växlar ordentligt. Överväga att få de bilinredningar tvättas av en professionell.

• Spraya några flytande blekmedel rengöring lösning på området där det döda djuret togs bort från. Flytande blekmedel ger omedelbart befrielse från problem med lukt.

• Häll en kopp vinäger i en sprayflaska och spraya runt bilinredningar. Vinäger är säkert på mattan och trasa men bör inte användas på läder. Spraya lösningen på ytan och låt det sitta i 5 minuter. Torka av vinäger bort med en ren fuktig trasa.

• Placera en lukt absorbenter eller lukt neutralisers som Orust eller Febreeze nära källan till lukten. Dessa produkter är gjorda för att eliminera lukten och inte bara helt enkelt maskera det. Du kan överväga att placera naturliga lukt absorbenter som en skål med icke-bryggt kaffesump, bakning soda, skivad lök, skål med vinäger eller aktivt kol. Naturliga lukt absorbatorer kan krävas att sitta över natten.

• Placera en mint luftfräschare eller några krossade myntablad i bilen eftersom det är en naturlig möss avskräckande och håller dem bort.