mynewspapers.net

Hur bli av en Diesel lukt

Hur bli av en Diesel lukt


Spiller dieselbränsle på dina kläder resulterar i en stark och obehaglig lukt som kan vara svåra att ta bort. Ett alternativ för att bli av med en diesel lukt är att skicka dina kläder till en Kemtvätt. Eller, du kan tvätta dem hemma. Du kan behöva behandla fläcken flera gånger att helt få bort diesel lukten. När du arbetar med diesel, kanske du vill ha gamla kläder, precis vid spill.

Instruktioner

• Tillämpa en förbehandling tvätt produkt till området för kläder med diesel lukt. Iowa State University varnar att diesel gör dina kläder brandfarliga, så använd bara ett diskmedel-baserade fläckborttagningsmedel. Använd aldrig en produkt som är lösningsmedelsbaserad bli av en diesel lukt.

• Gnid förbehandling tvätt produkten i kläder. Följ instruktionerna för att tillåta produkten sätta i fläcken innan tvätt.

• Tvätta kläder i tvättmaskinen på ett hett vatten cykel, förutsatt att varmt vatten inte skadar din typ av kläder. Tvätta alla diesel-färgade kläder i en separat tvättstuga belastning från alla andra kläder. Använd vanliga tvättmedel, lägga till mer eller mindre beroende på mängden kläder du tvätt.

• Vädra dina kläder efter tvättcykeln är klar. Om du luktar inte längre dieselbränsle, är det säkert att placera i torktumlaren. Eller, du får lufttorka det, om du föredrar. Om du luktar dieselbränsle, upprepa stegen för fläckborttagning tills lukten är borta.