mynewspapers.net

Hur bli av dofter i kylskåp

Hur bli av dofter i kylskåp


Förr eller senare kommer du öppnar kylskåpsdörren för att få något att äta, och lukten att wafts ut kommer att förstöra din aptit. Obehagliga lukter i kylen kan orsakas av ruttna mat, mögel tillväxt eller bortskämd mjölk. Inte bara luktar ditt kylskåp kan förstöra din aptit, men dåliga lukter faktiskt kan påverka smaken av mat. Det är också inte hälsosamt att ha mögel, mögel och eventuellt även bakterier växer där du lagrar din ätbart. Av dessa skäl är det viktigt att hitta och få bort dåliga lukter i ditt kylskåp så fort du stöter på dem.

Instruktioner

• Titta närmare på alla mat och vätskor i ditt kylskåp. Ta bort och kassera något som har gått ut, har mögel växer på den eller bara ser ut eller luktar illa.

• Rensa ut allt och ge ditt kylskåp ett bra tvätt. Flytta maten till en räknare (eller en kylare om ni ren för längre än 30 minuter). Fyll din diskbänk med varmt såpvatten vatten och Använd en trasa eller svamp för att skrubba på insidan av kylskåpet. Ta bort hyllor och tvätta dem i diskhon.

• Byt ut maten och ta itu med utsidan av ditt kylskåp. Fyll din diskbänk med en frisk blandning av tvål och varmt vatten. Skrubba runt dörrhandtaget och även dörren packningar, eftersom mögel kan växa i sprickor och skrevor.

• Dra ut droppande pannan från under ditt kylskåp och skölj den. Sedan, dra ditt kylskåp från väggen. Checka bakom det för spilld mat som skulle kunna orsaka en lukt. Medan du är där, vakuum spolarna.

• Placera en öppen kartong bakpulver i ditt kylskåp att absorbera lukter. För absorption av maximal lukt strö ett tunt lager av bakpulver i en stor stekpanna och skjut som på den nedersta hyllan för ditt kylskåp.