mynewspapers.net

Hur bli av dålig andedräkt från en vit tunga

Hur bli av dålig andedräkt från en vit tunga


Dålig andedräkt, annars känd som dålig andedräkt, är ett vanligt pinsamt klagomål. Orsakerna till dålig andedräkt varierar från mag-tarmkanalen sjukdomar, inklusive matstrupen diverticuli, att svampinfektioner i mun och bakterier på tungan och på baksidan av munnen. En vit tunga i kombination med dålig andedräkt är ett tillstånd som kräver utredning och behandling men är ofta godartade karaktär.

Instruktioner

• Isolera orsaken till dålig andedräkt. En läkare kan avgöra om etiologin av dålig andedräkt är svamp, bakteriell, kostrelaterade eller på grund av ett annat medicinskt tillstånd.

• Behandla muntorsk om det upptäcks. En tandläkare eller läkare kan göra denna diagnos genom att helt enkelt borsta det vita området. Vanligtvis är det enkelt skjul och avslöjar en röd, blödning område under. Din läkare kan ordinera anti-svamp medicin för att behandla trast och resulterande dålig andedräkt.

• Använd en antiseptisk munvatten om bakteriell överväxt upptäcks. Sådan munvatten döda bakterier i munnen i stället för att helt enkelt maskera lukten som många munvatten.

• Undvika lukt-orsakar livsmedel. Lök och vitlök är ökända för att orsaka dålig andedräkt. Socker och jäst-innehållande livsmedel också ge rika grund för bakterier att föröka.

• Sluta röka, om tillämpligt. Rökning kan leda till dålig andedräkt och andra orala hälsoproblem. Se din läkare för att utesluta eventuella långsiktiga hälsokonsekvenser.

• Planerar ett besök med en läkare om du inte kan bli av dålig andedräkt. Vissa medicinska tillstånd som muntorrhet eller esofagus diverticuli kan leda till bakteriell spridning i munnen, en vit tunga och dålig andedräkt.