mynewspapers.net

Hur bli av cat spray lukt

Hur bli av cat spray lukt


Katter spray för att markera sitt territorium med feromoner som ett sätt att kommunicera med andra katter. Lukten är så uppenbar, sällskapsdjur egendomsrätt är sällan medvetna om detta särskilt illaluktande form av felint uttryck. Ofta, kastrering eller spaying katten kommer att stoppa oönskade sprutning, men problemet med att ta bort lukten kvarstår. Hemgjord alternativ allt från användning av vinäger och bakpulver till kommersiella produkter som innehåller enzymer. Ta bort alla spår av katt spray lukten är avgörande i avskräcka din katt från märkning igen.

Instruktioner

• Njut som mycket urin som möjligt med pappershanddukar eller en gammal handduk. Om urinen är på mattan eller mattor, försök att inte gnugga in det i fibrerna.

• Blanda en del vinäger med en del vatten i en behållare. Häll blandningen på smutsiga området tills mättat. Låt den torka.

• Kombinera en kopp 3 procent väteperoxid med 1 tesked av en mild flytande tvål i en liten sprayflaska.

• Strö bakning soda över platsen sedan spraya med väteperoxid blandning. Testa denna blandning på ett litet område av matta eller tyg för att se till det inte färgar fibrerna.

• Använd en liten scrub pensel att försiktigt arbeta blandningen in i fibrerna av matta eller matta sedan låt torka. Vakuum blandningen och upprepa vid behov.

• Mätta området med en kommersiell produkt som naturens mirakel eller lukt Neutralizer. Följ tillverkarens instruktioner för tillämpning på olika ytor. Snarare än att dölja lukten som deodorisers, innehåller dessa produkter enzymer som bryter ner de molekyler som orsakar cat spray doft. Dessa produkter finns på många sällskapsdjur butiker och varuhus.

• För smutsiga kläder, handdukar eller andra washables, häll 1/2 kopp ättika, antingen vitt eller apple cider, in tvätten tillsammans med rengöringsmedel och launder som vanligt. Vinäger är en kraftfull lukt neutraliser.

• Spraya utanför buskar eller trottoarer med en halv och halv blandning av ättika och vatten tills området är cat spray urin.

• Anlita en professionell. De flesta professionella städare använda metoden varmvatten extraktion. Detta är en mycket effektiv form av steam rengöring används för djuprengöring av mattor.