mynewspapers.net

Hur bli av armhålan lukten utan att använda en antiperspirant

Hur bli av armhålan lukten utan att använda en antiperspirant


Armhålan lukt är ett pinsamt problem som kan påverka ditt självförtroende och självkänsla. Medan många människor använder antiperspiranter och deodoranter till mask armhålan lukt och stoppa svett, dessa produkter fungerar inte för alla och kunde ha biverkningar. Antiperspiranter, som innehåller aluminiumklorid för att minska svettningar, har kopplats till en ökad risk för bröstcancer. Slå kroppen lukt utan att använda en antiperspirant genom att ta bort bakterier på huden som gör din armhålor luktar, och genom att hålla dina armhålor Rengör och torka.

Instruktioner

• Ta en varm dusch eller bad varje dag. Tvätta dina armhålor grundligt med en antibakteriell tvål och torka dem med en ren, mjuk handduk. Bad en gång om dagen håller de bakterier som orsakar lukt under kontroll.

• Raka din armhålor regelbundet. Att bli av med hår under armarna hjälper svett avdunstar snabbare i stället för återstående fångade under armen. När svett tas bort bakterierna har mindre chans att bryta ner och skapa en lukt.

• Bära löst sittande kläder tillverkade av naturliga fibrer som bomull, ull och silke. Dessa material låter din hud andas och hjälpa transport svett från huden. Se till att du tvättar dina kläder på regelbunden basis. Du kan också prova att bära tyger som lyfter svett från huden.

• Försök för att rensa lukten från din armhålorna med malt vinäger. Applicera en liten mängd vinäger till din armhålor på natten. Tvätta vinäger på morgonen när du badar eller duschar.

• Skär ner på kryddig, illaluktande livsmedel. Curry, vitlök, lök och andra starkt doftande livsmedel gör din svett lukt, som är särskilt märkbart i området armhålan. Drick mycket vatten för att spola toxiner från din kropp.

• Har kirurgi för att lösa svåra kroppen lukt problem. Alternativ för kirurgi är att ta bort en del av svettkörtlar från armhålan genom snitt eller fettsugning. Kirurger kan också använda titthålskirurgi skära nerver i armhålan, eller injicera botulinumtoxin för att minska det belopp du svettas.