mynewspapers.net

Hur berätta om någon stjälkar du på Facebook

Hur berätta om någon stjälkar du på Facebook


Termen Facebook stalker används för att beskriva någon som ständigt kommenterar dina inlägg, bilder och tvångsmässigt gillar allt du gör. Han eller hon följer ditt liv på Facebook till grad att det blir läskigt. En tyst stalker är omöjligt att spåra upp och om inte någon interagerar med dig, det finns inget sätt att veta som läser dina inlägg och titta på dina rörelser på sociala nätverk.

Äkta vänner

Även din närmaste verkliga vän kan omedvetet bli en Facebook stalker. Frestelsen att gå in och kolla vad dina vänner är bokföring och gör kan vara överväldigande för den naturligt nyfikna. Några Facebook stalkers känner behov av att kommentera sina vänners liv dag och natt. En lättsam word till kloka är förmodligen tillräckligt för att få din kompis tillbaka ner på jorden och stoppa stalking innan det skadar din vänskap.

Inre status

Ändra din relation status till enda på Facebook har oroande förmågan att spola tyst stalkers ute i fria. Kontrollera sekretessinställningarna och bara tillåta de vänner du vill se dina inlägg, inlagda och kommentarer. Om inte du vet hur till hålla din information privat, klickar du på inställningen cog överst på din profilsida och välja "Hjälp" från droppa ned menyn. Om du inte vill begränsa din profils synlighet världen tjat dig, och stäng av chatt för alla som är en olägenhet.

Ex

Om din relation är över i den verkliga världen, kan du fortfarande vara förföljd anonymt av en ex på Facebook. Drastiska åtgärder för att förhindra detta innebär FN-friending ditt ex, ex's vänner, kollegor och alla andra som vet du genom din tidigare partner om svår stalker frågor uppstår. Om inte personen i fråga interagerar med dig, vet du aldrig om du bara vara paranoid eller om de lurar och stalking din varje inlägg. Om osäker, kan du alltid stänga ditt gamla konto, öppna en ny och börja om från början.

Bo trygg

Om du tror att någon tar ett osunt intresse för din profil till den grad att du känner dig obekväm med oönskad uppmärksamhet, kan du blockera dem genom att klicka på alternativet "Rapport/Block" från nedrullningsbara menyn bredvid knappen "Meddelanden" på deras profilsida. Detta förhindrar personen interagerar med dig på Facebook så att de inte kan lägga upp på din vägg, meddelande du eller kommentera ditt innehåll. Om du är utsatt för trakasserier eller andra allvarliga online missbruk, kan du rapportera fall av cyber-mobbning till polisen.