mynewspapers.net

Hur berätta om färsk ingefära har gått dåligt

Hur berätta om färsk ingefära har gått dåligt


Väldoftande och zesty kryddan i färsk ingefära gör det en idealisk grönsaker att använda i matlagning, som garnering och i marinader. Ingefära är känd för sin förmåga att lugna tarmen, hjälper till att eliminera gas från tarmen, liksom dess antiinflammatoriska och immun-öka egenskaper. När du väljer ingefära på marknaden, Välj rötter som är slät och fast, med några tecken på mögel. Om du redan har ginger hemma, kolla friskhet av ingefäran innan du använder den med några enkla tips.

Instruktioner

• Hålla ingefära i handen. Ingefäran ska känna tung, vilket innebär att det finns en hel del saft inuti. Juice är en indikation på färsk, frisk ingefära. Om ingefäran känns lätta för sin storlek, är det ett tecken på att det börjar att torka ut, vilket är ett tecken på ingefäran som förbi dess bästa. Färsk ingefära bör också fast vid beröring. Om det känns mjuk i några fläckar, Använd inte den.

• Titta på huden av ingefäran. Färsk ingefära har slät hud med ingen skrynkling. Ingefära som är gammal visas skrynkligt eller skrumpna och kan innehålla ställen av vitt mögel. Ginger med hud som är en ljus brun är en bra indikation på färsk ingefära, medan huden som är mörka eller innehåller någon missfärgningar inte är så färsk.

• Vädra ingefäran. Färsk ingefära kommer att ge bort en väldoftande ingefära lukt. Gamla ingefära ger inte bort lukten också, om alls. Om ingefäran luktar allt annat än ginger, det är definitivt inte färska och ska kasseras.