mynewspapers.net

Hur berätta om ett mynt är förfalskad?

Hur berätta om ett mynt är förfalskad?


Mynt insamling är en hobby som kombinerar historia, pengar och material. Identifiera giltiga mynt innebär en djup förståelse av historien av mynt samt egenskaper mynt tillverkning och design. Det kan vara svårt att bedöma om ett mynt är berättigade, särskilt när du handlar online för sällsynta och värdefulla mynt. Det finns några saker du kan göra för att upptäcka en förfalskning.

Instruktioner

• Jämföra de estetiska kvaliteterna av mynt i fråga till en verifierad som autentiska. Detta ger dig möjligheten att direkt jämföra datum, markeringar och andra visuella egenskaper.

• Undersök räcken på myntet. Mynt med ett värde över fem cent har små mönster runt hela diametern av mynt. Falska mynt kan ha oregelbunden räcken, inga räcken eller stora luckor mellan räcken.

• Korsreferens datum på myntet med produktion kända datum för myntet. Till exempel, trycktes Susan B. Anthony myntet i USA från 1979 till 1981. Om du köper detta mynt och datum faller inte i denna produktionscykel, är det sannolikt en förfalskning.

• Väga mynt mot en äkta version av samma mynt. Material som används i mynt-making är mycket specifika och har förändrats under loppet av produktionen. Om du tittar på myntet väger betydligt mer eller mindre än en äkta mynt av samma typ, kan det vara en förfalskning.