mynewspapers.net

Hur berätta om en vilda bär är ätliga

Hur berätta om en vilda bär är ätliga


Det finns inget enkelt sätt att berätta om en vilda bär är ätliga. Om du har läst en guide som beskriver röda bär som ätliga och svart som giftiga, är detta en förenkling. Det finns både röda och svarta bär som är mycket giftiga, som svart bryony bären, som råkar vara röda, och ivy bär, som är svart. Vissa bär har både ätbara och giftiga komponenter, vilket gör att välja vilda bär ännu svårare. Till exempel idegran bären producerar en söt saft, men dess brunt och svart utsäde är giftig nog att döda.

Instruktioner

• Välj det område där du planerar att plocka vilda bär. Om du planerar en vandring, ta reda på vilket område du kommer att vandring genom.

• Lista de vilda bär du sannolikt att hitta i området. Köp en lokal Fälthandbok för områdets växter och studera vad som kännetecknar både ätbara och giftiga vilda bär. Erfarenhet inom området är den bästa läraren för dessa typer av kunskaper. Så om du är ny på ett område, gå med en erfaren berry-picker tills du är bekant med de lokala växterna.

• Leta efter vilda sorter av bär du är bekant med. Detta minskar dina chanser att plocka en giftig mängd. De vilda sorterna ser ut precis som de som vi köper i snabbköpet endast mindre.

• Plocka krasslig-aggregat bär, de som är gjorda av små kluster som hallon, som ingen samlad berry är känd att vara giftiga. I Nordamerika finns det många arter av samlade bär, björnbär, hallon och bay bär, som alla är ätliga.