mynewspapers.net

Hur berätta om en spännaren är dåligt?

Hur berätta om en spännaren är dåligt?


Många komponenter bil motor drivs från motorn roterande krafter via ett bälte. I äldre bilar användes flera bälten. De flesta moderna bilar använder ett enda, serpentin bälte för att köra alla nödvändiga delar av motorn. Detta består vanligt av servostyrning motor, generator, Vätskekylaggregat pump och luftkonditioneringsenhet. Bältet kräver konsekvent spänning att effektivt driva alla komponenter. De flesta bilar använder en fjäderbelastad remspännaren för att hålla serpentin bältet dras åt hårt. Om det går dåligt, kan det leda till många bil problem.

Instruktioner

• Lyssna på skrikande ljud i motorn när den körs. Det finns många orsaker till skrikande ljud inom en motor, är en dålig remspännaren en sannolikt skyldige. Oftast hörs den skrikande när tomgång vid en låg hastighet, och det kommer att försvinna som motorn revs.

• Titta på bältet och bältessträckare medan motorn är igång. En dålig bälte spännare våren kommer ofta orsaka spänningar armen att studsa upp och ner med cykling på motorn. Detta gör bältet vingla som motorn går. Detta är konkreta tecken på att spännaren måste ersättas.

• Stäng av motorn. Undersöka serpentin bältet för ovanliga skador. Om din motor bälte har brutit eller knäckt grooves, är slitna slät eller slita då bältet kommer att behöva ersättas. En dålig remspännaren är en trolig orsak till bälte skador. Dock om bältet är gammal och har inte bytts på flera år, vara det bara normalt slitage.

• Tryck ner på mitten av bältet medan motorn är avstängd och komponenterna är tillräckligt svalt för att beröra. Om du har möjlighet att driva Kuta mer än ungefär en tum, behöver spännaren förmodligen bytas. En bra spännaren bör hålla bältet ordentligt på plats med tillräckligt motstånd inte så att du kan driva det som långt.