mynewspapers.net

Hur berätta om en kristall är diamant eller kvarts?

Hur berätta om en kristall är diamant eller kvarts?


Du har hittat en kristall som glittrar och lyser, blinkande ljus varje gång du tittar på den. Medan det kan visuellt arrestera, kan det vara mycket svårt att berätta om denna lysande sten är en diamant eller en kvarts. Båda stenarna är tydliga och kan poleras till en extrem glans, men deras kemiska sammansättningen och marknadsvärdet är helt olika. Det finns några knep du kan prova hemifrån att avgöra om din sten är en diamant eller en kvarts, även om den bästa metoden är att konsultera en professionell juvelerare.

Instruktioner

• Utför en enkel repa test att mäta hårdheten på din sten. Diamanter Betygsätt en 10 på Mohs skala av hårdhet, att göra diamanter den svåraste mineralämne. En diamant kan bara skäras av andra diamanter. Quartz priser en sjua på skalan, som förlägger det på samma hårdhet som stål-fil. Välj en diskret plats på din kristall, till exempel sidorna eller i bottnen, och lätt skrapa kristallen med en stål fil. Det behöver inte vara en stor repa eller en djup. Om kristallen visar någon effekt, tittar du på kvarts. Kom ihåg att topaz är svårare än kvarts, så bara för att din sten inte påverkas betyder inte slutgiltigt att det är en diamant.

• Bekanta dig med de namn som kvarts stenar som liknar diamanter. Om någon säljer en Herkimer diamantring, är du inte få en äkta diamant. Du köper en kvartskristall som ytligt kan likna en diamant men det var faktiskt bryts i upstate New York. Andra namn av kvartar "diamanter" inkluderar Stolberg, Lake County, Mirabeau, bohem, Carrera, Mamarosch och Schaumburg diamanter.

• Omfattas din kristall en värmeledningsförmåga test. Värmeledningsförmåga åtgärder hur snabbt och effektivt ett givet objekt leder värme. Diamanter är utmärkta ledare av värme och energi, medan kvarts är relativt ineffektivt. Värmeledningsförmåga testare kan köpas från en mängd olika online juvelerare leverans och mineral entusiasten företag, och normalt kostar mer än £65. Tala med en professionell juvelerare i ditt område att se om han kan testa din kristall med sin egen utrustning. En avgift kan förknippas med denna tjänst, men förhoppningsvis blir det mindre än kostnaden för inköp av utrustning som du kan använda för sällan.