mynewspapers.net

Hur berätta om en fläsk axeln är dåligt

Hur berätta om en fläsk axeln är dåligt


Du kan berätta kvalitet och villkor för en fläsk axeln med tre av dina fem sinnen. Kött kvalitet och lagring villkorar är särskilt viktigt att smak och säkerhet av rätter från rå gris. Effekterna av tid och försummelse av ordentlig hantering återge ofta en gång-bra fläsk axeln oätliga. Servera endast de bästa kvaliteten till din familj och dina gäster med fläsk axeln skär som är hög kvalitet och färsk.

Instruktioner

• Sök efter en "sälja efter datum" eller "bäst före datum" på slaktaren etikett från färskt fläsk axel förpackningar. Fläsk är i allmänhet säkra livsmedel tre till fem dagar efter "sälja efter datum" och måste användas eller fryst på "användning av datum." Förpackning störningar och skador kan göra dessa planerade förfallodatum felaktiga.

• Titta på färgen på fläsk axeln ytor. Färskt fläsk axeln kvalitetskött och har en ljust rosa eller mörk röd utseende. Tråkig brun och grå färger finns indikationer av ruttnande fläsk. Skär bort missfärgade delar av fläsk axeln att se om köttet nedan också ruttna.

• Lukt ytan av fläsk axeln från så nära som möjligt. Dålig fläsk har en lukt som påminner om ruttnande sopor i en container. Kvalitet fläsk axeln har mycket lite doft än liten lukten av blod på grund av överflödet av mörkare kött.

• Tryck på fläsk axeln med fingertopparna på båda händerna. Kvalitet fläsk axeln är fast och studsar tillbaka när tryck appliceras. Dålig fläsk axeln lätt ger efter för tryck och ofta förblir komprimerade.