mynewspapers.net

Hur berätta om en brud är man eller kvinna

Hur berätta om en brud är man eller kvinna


Bestämma könet på en brud är också kallas könsbestämma kycklingar. Att veta könet på varje brud kommer att göra det lättare för jordbrukaren när bestämma vad kvinnliga kycklingar kommer att användas för ägg och vad manliga kycklingar kommer att användas för kött. En kyckling kön kan fastställas så tidigt som dagen efter födelsen, men blir lättare när de når sex veckor gamla.

Instruktioner

• Tvätta händerna med tvål och vatten för att undvika spridning av infektioner. Lägga på ett par gummihandskar. Plocka upp en baby brud och lägga den i din handflata. Vänd ungen och placera den så att huvudet är nära bröstet. Använda din extra fingrar för att hålla ungen säkert på plats.

• Utöva påtryckningar till varje sidor av på chick vent (anus) med hjälp av fingret handskar. Samtidigt som trycket, starta överst på ventilen och skapa cirkelrörelser när du flyttar ner, tillbaka och runt. Använda ett annat finger eller tummen och göra samma sak börjar längst upp, rullande ner och tillbaka.

• Placera tummen och pekfingret på vardera sidan av ventilen och tillämpar lätt tryck på området. Använda en rullande åtgärd för att öppna ventilen och kontrollera om genitala organ är utsatt.

• Noga vid ventilerna och titta på en liten bula som liknar en finne. "Finne" visas mitt på nedre kanten av ventilen. Om knölen är närvarande, är tjejen manliga. Om ungen inte har knölen, är det en hona. Det tar en vakande öga och praxis vid fastställandet av om ungen är en hona eller hane.