mynewspapers.net

Hur berätta om en bromsljuskontakt inte fungerarBromsljus, det viktigaste upplysta varningssystemet på ditt fordon, varna andra förare av dina avsikter att bromsa eller stoppa. Bromsljuskontakt, drivs av en liten kolven och kontakta växeln på bromspedalen, berättar bromsljus när du ska komma på. En defekt bromsljuskontakt kommer att störa signalen till alla bromsljus, orsakar en mycket farligt tillstånd.

Instruktioner

• Placera fordonet i park eller neutralt med nödbroms. Ta upp motorhuven och koppla bort negativa batterikabeln med ett uttag och skiftnyckel. Har en assistent steg på bromsarna. Bestäm hur många bromsljus har ingen belysning, inklusive en top-monterad eller tak bromsljus. Använd en skruvmejsel för att ta bort bromsljus lins fall den svans ljus församlingen. Se din instruktionsbok för ordentlig tillgång pekar av bultarna. Några bakre tail light församlingar måste nås via panelen passagerarutrymmets bakre Spark.

• Twist bulb låsringen på baksidan av svansen ljus bostäder och dra lampan uttaget ur fall huset. Kom ihåg att några dubbla element lökar fungera som baklykta och bromsljus. Vrida lampan från sin sockel med en trasa på fingrarna och undersöka glödtråden eller filament. En smält eller saknade glödtråd betyder glödlampan har blåst och du måste byta ut den innan du fortsätter på. Ersätta alla blåsta glödlampor.

• Unclasp tråd jack kopplingarna till bromsljus. Använda elektrisk kontakt spray för att rengöra insidan kontakter i alla kontakt knektar. Återanslut tråd uttagen sedan infoga några nya lampor. Ersätta tail light linser tillbaka in i deras hus och dra åt skruvar eller skruvar med en skruvmejsel eller uttag.

• Se ägarhandboken för lokalisering av din huvudsäkring box. Ta bort fuse rutan locket och läsa schematiskt på insidan omslaget. Använd en fuse avdragare för att dra ut svansen ljus och bromsljus säkringarna. Ersätta någon säkring som har en trasig glödtråd. Byta tail light reläet för en annan liknande relä som har samma strömstyrka och pin-konfiguration. Detta kommer att utesluta en dålig relä. Efter kontroll av säkringar och relän, Återanslut bilbatteriet kabeln med ett uttag och testa bromsljus.

• Skjut under instrumentpanelen på förarsidan och följ bromspedalen upp till bromsljuskontakt. Växeln ser ut som en liten väska, med ett stift som sträcker sig från fallet och vilar på baksidan av bromspedalen. Haka broms strömbrytare tråd jack. Tillämpning inget tryck på bromspedalen, beröring ett ljus till båda kontakterna inne uttaget wire test sond. Se till att marken test ljus alligator clip till en metallyta.

• Leta efter antingen tråd kontakt att belysa test ljuset. Om båda trådarna tänds, betyder det bromsljuskontakt har fastnat i till-läge. Tryck på PIN-koden manöverdonet för fram och tillbaka manuellt med fingrarna. Spraya kontakt renare inuti den PIN-kod och arbeta klämma fast in och ut. Om båda tråd kontakterna lyser fortfarande upp, betyder bromsljuskontakt har brutit internt och måste ersättas.

• Touch tråd uttagen med test lätta sond, med inget tryck på bromspedalen. Om test ljuset inte tänds på antingen anslutningar, anger en tråd kort från växeln till säkringsdosan. Spåra kabeln ner och leta efter raster eller skadad isolering i tråd vävstolen leder från switchen till säkringsdosan.

• Tryck bromspedalen ned. Placera test ljus sonden på varje anslutning. Om båda anslutningarna inte tänds test ljuset, anger en defekt växel. Tryck bromspedalen ned. Om en av anslutningarna lyser och den andra inte, betyder det bromsljuskontakt har rätt spänning ska det och fungerar korrekt.