mynewspapers.net

Hur berätta om bromsbelägg måste bytas

Hur berätta om bromsbelägg måste bytas


Att upprätthålla god arbeta bromsbelägg är en av de bästa sätten att hålla din bil trim. Regelbundet byte av din bromsbelägg är inte bara nödvändigt för säkerheten, kan spara de dyra kostnaderna för att ersätta din rotorer om du låter kuddar få för tunn. Det finns kontrollampa tecken när det är dags att byta ut din bromsbelägg.

Instruktioner

• Schemalagda ersättning ska lämnas. Bromsbelägg kan pågå i tusentals miles beroende på hur du kör. Varje bil och broms tillverkaren utfärdar olika service förslag, men den genomsnittliga rekommendationen för vanlig broms service är varje 20.000 till 40.000 miles, enligt 2CarPros.com, en informativ hemsida för bilägarna. Kontrollera din bil servicemanualen eller på tillverkarens webbplats om du redan har ersatt bromsarna. Om du kör i mycket trafik, är tunga på bromspedalen eller köra i kuperad terräng, kan dina bromsar behöva ändras förr än vad tillverkaren rekommenderar.

• Din bromsbelägg är visuellt låga. Om du har grundläggande bil kunskap, vet du att bromsbeläggen är precis innanför dina hjul. Titta igenom fälgar eller under bilen på motsatt platsen av hjulet för att få en titt på kuddar. Om pad bredd är mindre än 1/4 tum, blir det snart dags att byta ut kuddar. Om det är mindre än 1/8 av en tum, bör du byta ut dem omedelbart.

• Du hör ett gnisslande ljud från dina fälgar. Detta är vanligtvis det ljud som många människor vänta för att veta när det är dags att göra en resa till mekaniker. De flesta moderna bromsbelägg har också en metallisk slitage sensor som avger ett kvittrar ljud när pad nivåerna blir till 30 procent av deras bredd. Även om detta innebär att du fortfarande har en bra mängd din bromsbelägg kvar, bör du ha dem ersättas snart. Om kvar för länge, kommer att kuddar bära ända ner till den metall bas och orsaka spår i din rotorer. Om du hör ett malande ljud när du bromsar, har det förmodligen kommit så här långt.

• Du märker ökad stoppsträckan. Om det verkar som det tar bilen längre tid att komma till fullt stopp trots att du tillämpar samma tryck på bromspedalen, kan det vara dags att byta ut dina bromsar. Detta är också om avståndet du har att driva bromspedalen ner till få bilen att stoppa ökar, en kontrollampa tecken på samma symptom.