mynewspapers.net

Hur berätta när du ringer mobiltelefonen är avstängd

Hur berätta när du ringer mobiltelefonen är avstängd


Enligt forskning av Ofcom, 60 procent av rörlig telefonerna förbrukaren hålla sin enhet påslagen hela tiden, även i sängen. Ringer en mobiltelefon och inte får ett svar kan vara frustrerande om du försöker få tag på någon. Avgöra om telefonen är avstängd är en enkel process.

Instruktioner

Ringa mobiltelefonnumret. Tryck på sänd eller gröna telefonen knappen för att aktivera samtalet. Räkna antalet ringar. Om ditt samtal går rakt av röstbrevlåda, är det sannolikt att stängas av eller inte får en signal. Vissa mobiltelefon leverantörer spela en vanlig hälsning som råder den som ringt telefonen är avstängd.

Offline-läget

Smartphones har en inställning som kallas "flight mode" eller "flygplansläge". Detta tillåter användaren att använda vissa funktioner på enheten som åtkomst till kalendern eller spela spel men de kommer inte att kunna ta emot eller ringa som den cellulära antennen är avstängd. I det här fallet blir det inga yttre ringar.

Frånkopplad

Om du kallar mobilnummer och höra en halvton, är telefonen sannolikt kopplas bort. Ett annat tecken är om det finns ingen signal alls. Lämna det ett par timmar och samtal igen eftersom det kan vara en tillfällig urkoppling.

Roliga fakta

Forskning av Ofcom 2011 slutsatsen att 23 procent av äldre personer (65 +) har sin mobiltelefon påslagen endast när de behöver använda den. 71 procent av tonåringar med smartphones har i allmänhet sin mobil ringde påslagen hela tiden. Detta kan jämföras med 51 procent av regelbundna mobiltelefonanvändare i samma åldersgrupp. Det finns indikationer att flickor har sina telefoner påslagen mer ofta än vad pojkar gör.