mynewspapers.net

Hur berätta när det är dags att föda upp en Doe kanin

Hur berätta när det är dags att föda upp en Doe kanin


Formeringen kaniner är en enkel process som kräver ingen speciell utrustning. Du kan välja att föda upp kaniner för att sälja avkommorna för kött, eller du kan föda upp kaniner att sälja som husdjur. Om du planerar att sälja kaniner som husdjur, måste du ställa in hem för kit förväg. När doe är redo att föda upp är en viktig del av kanin avel.

Instruktioner

• Vänta tills doe är fullt mogen. Formeringen en doe för unga leder till komplikationer under graviditeten. I stora raser gör är redo att para på åtta månader och i medelstora raser de är redo att para på sex månader. Gör små raser är redo att föda upp på fem månader.

• Kontrollera doe: s utlopp. Ventilen är beläget mellan doe's bakre benen. När doe är redo att para sig, blir hennes vent rosa eller ens mörklila.

• Placera doe i buren med buck kanin och titta på hur hon beter sig. En doe som är redo att para cirklar buck kaninen nyfiket och väcker hennes bakkvartsparter när hon är monterad. Hon kan också montera buck i gengäld. Detta uttrycker både intresse och mottaglighet. Titta på denna process också låter dig veta om en parning har hänt alls.