mynewspapers.net

Hur avgör jag tillverka datum för en Briggs & Stratton motor?

Hur avgör jag tillverka datum för en Briggs & Stratton motor?


Briggs och Stratton har gjort små motorer för utomhus utrustning för mer än 100 år. Dessa motorer används i gräsklippare, Tryck brickor, generatorer, snöslungor och trädgården jordfräsar. Briggs och Stratton gör också för all dess makt utrustning. Om du behöver beställa reservdelar, gör reparationer eller utföra justeringar på din motor och inte har användarmanualen, måste veta modell, nummer- och kodnummer.

Instruktioner

• Leta upp metall märkskylten på motorn. Det kommer förmodligen att göras av zink eller aluminium. Tidigare modeller av Briggs och Stratton motorer kommer att ha en mässingsskylt eller numren kommer att stämplas direkt på vevhuset. Hjälp att hitta namnskylten, i avsnittet referenser.

• Rengör namnskylten med motor avfettningsmedel och trasor.

• Skriv ner numret modell, typ och kod. Det är möjligt kodnummer kan indikeras endast med orden "datum koden". De två första siffrorna i koden anger året motorn tillverkades. Nästa två numren berätta månaden, och de följande två är dag i månaden. Några siffror efter de första sex beskriver montering och fabriks-växt där motorn var samlade.