mynewspapers.net

Hur att vika pengar i en julgran

Hur att vika pengar i en julgran


En julklapp av pappers-pengar är roligare att ge när det viks in i form av en semester träd att dekorera en paketet eller kort. Den Origami Resource Center-webbplatsen (se resurser) noterar att "pengar origami" kan ha påbörjat så tidigt som på 1800-talet, men inte blivit populärt fram till 1950-talet. Webbplatsen innehåller länkar till många illustrerade sidor för pengar fällbara projekt alltifrån fjärilar och blommor till tallen beskrivs här.

Instruktioner

• Välj en skarp näbb. Vik den på mitten på längden med drottningens ansikte sida innanför luckan. Vik upp den och lägga den platt.

• Vik räkningen i halv igen men i den andra riktningen (ansikte fortfarande inne fold) med korta ändarna uppradade och baksidan av anteckningen uppåt.

• Vik ner baksidan del sätt sticka horisontellt.

• Slå ner de två översta hörnen av sista luckan, bildar små höger trianglar åtskilda av en 2,5 cm (1 tum) utrymme.

• Börja skapa trädstammen genom att vika det nedre vänstra hörnet av anmärkning mot höger, låta den högra triangeln förvandlas till en tak-formade triangel. Upprepa denna process på höger sida av räkningen. Luckan från steg 3 nu är uppdelad i tredjedelar vertikalt.

• Gör en annan uppsättning av trianglar. Börja vid mittpunkten av anteckningen övre kant att vika ner toppen två hörn tills de rör. Börja vid mittpunkten av anteckningen övre kant. Detta är början av trädets topp. Anteckningen form nu liknar spaden på ett spelkort.

• Omvandla spaden till en tall genom vikning två mer långa, grunda trianglar sträcker sig från toppen av trädet till längst ner till höger och vänster hörn av spaden. Vänds den vikta Obs se trädet och sedan tejpa fast den ett paket eller kort.