mynewspapers.net

Hur att värma ett växthus under vintern med vatten

Hur att värma ett växthus under vintern med vatten


Du kan värma ditt växthus på natten utan att använda el. Foder en vägg med svärtade, vattenfyllda kannor eller fat kommer att hålla ditt växthus trevliga och mysiga under de långa, kalla vinternätter. Under dagen, kommer att i den svärtade kannor eller fat absorbera värme från solen och fälla den inuti. Efter att solen går, kommer värmen i vattnet i de svärtade kannor att släppas in i växthuset, skydda dina växter från den hårda vinterluften. Plast kannor tenderar att försämras med tiden; glasbehållare senast är längre men, naturligtvis, ömtåliga.

Instruktioner

• Bestämma vilka väggen i ditt växthus tar emot de flesta solen, och samla tillräckligt plast kannor eller vatten fat att helt täcka hela väggen. Använd mindre behållare---såsom glasflaskor och mjölk kannor---om din position är vanligtvis molnigt. Mindre behållarna har en högre andel av yta som volym, vilket gör att de kan absorbera värme snabbt när solen inte skiner. Om ditt växthus ligger i ett varmt klimat---som den som finns i södra USA---behöver du 2 eller fler gallon vatten per kvadratfot av glas. För kallare klimat, måste du ha minst 5 gallon vatten per kvadratfot.

• Rengör kannor eller fat grundligt med tvål och varmt vatten och skölj väl med rent vatten.

• Ordna växthuset hyllor längs växthusgaser väggen så att den rymmer kannor eller fat. Om kannor eller fat är för stora eller många för att rymmas på hyllor, ta bort den så att du kan placera behållarna direkt på golvet.

• Om kannor eller fat är tydliga, måla dem med svart sprayfärg. Alternativt, du kan lägga till några droppar svart tyg färg vattnet istället. Om du har turen att hitta svarta behållare, så mycket bättre.

• Stack kannor eller fat längs väggen växthuset, med hjälp av hyllor där så är möjligt och som täcker hela väggen. Du kommer i huvudsak att bygga en vägg av svärtade, vattenfyllda kannor eller fat.

• Fyll kannor eller fat med vatten. Detta kan åstadkommas med en vattenslang.

• Säker lock eller caps på kannor.

• Kontrollera vattennivåerna kannor eller fat. Med tiden börjar vattnet att avdunsta, och du kommer att behöva fylla på fat.