mynewspapers.net

Hur att vara värd för en Mystery meny middagEn mystery meny kan lägga till några intriger till nästa middagsbjudning du värd, förutsatt att du inte misstycker förbereder och matlagning flera artiklar för varje kurs. Du kan göra det lättare för dig om du kommer med menyalternativ som du kan koka vidare och Servera kall eller Värm lätt. Medan gästerna inte vet exakt vad de ska äta tills den serveras till dem, kommer de förhoppningsvis njuta av omgång gissa din gåta meny erbjudanden.

Instruktioner

• Dela upp din meny i tre kurser: förrätt, förrätt och dessert. Du kan lägga till fler kurser om du känner dig ambitiös, eller dela upp din förrätt i proteiner och sidor för att se till att alla får en relativt balanserad måltid.

• Bestämma vad du ska laga och servera för varje måltid, inklusive en mängd olika alternativ för varje. Fler val du har, desto roligare menyn mysterium och dina gäster kombinationer.

• Utforma kryptiska ledtrådar för varje av ditt menyval. Konsten att en god mysterium meny kommer upp med korsord-liknande ledtrådar att beskriva din menyalternativ. Exempelvis en Caesarsallad kan visas på din meny som "Hagel till konungen av gröna," en Cornish spelet höna kan visas som "sportig west country svenska chick", och potatismos kan vara "Trampa på irländska böjelser."

• Gör en meny för varje gäst och en checklista för att göra val. Ange hur många bör kontrolleras för varje kurs.

• Plats för dina gäster vid matbordet och låt roligt börja.