mynewspapers.net

Hur att välja rätt färger till ett modernt vardagsrum

Hur att välja rätt färger till ett modernt vardagsrum


När du designar ett modernt vardagsrum, är det naturligt att välja "rätt" färger för ditt utseende. Men finns det inga rätt och fel färger i modern design--endast kombinationer som känner sig frisk och levande och de som känner sig missriktade och inaktuella. Den svåra biten är färger gör olika människor reagerar olika. För att välja rätt färger för ett modernt vardagsrum, lära sig något om färglära, få inspiration från moderna möbler, konst och tillbehör du älskar och välja flera kompletterande nyanser som slå dig lika intressant.

Instruktioner

• Plocka en djärva färger, en kompletterande färg och två samordnande neutrala. Investera i en färg hjul att lära sig vilka färger är kompletterande. Tänk på regeln "motsatser locka," som färger motsatt varandra på färg hjul kan göra utmärkt följeslagare. För neutrala, välja nyanser av vitt, grädde, grå och naturligt trä toner som ser rätt med både djärva och kompletterande val. Placera neutralt alternativ bredvid din huvudsakliga färger för att testa om de verkar ljus varandra upp eller dränera energi från varandra--lita på din första instinkt. Om du gör en intensiv färg som chockrosa din fet val men inte är helt säker på att du vill måla den på dina väggar, bör införlivas med små doser som tillbehör.

• Börja med möbel. Om du har en stor, modern, L-formad soffa klädd i orange, är detta din djärva färger. För en accent, överväga nyanser av blått, dess motsats på färg hjul. Använd inte övermättad versioner om du vill att ditt vardagsrum att se ut som ett ode till ett fotbollslag. Gör basen av de rum neutrala som träkol, vita och svarta och låt din stora accent sticker ut. Prova det här med tillbehör; Acid yellow golv till tak gardiner behöver inte konkurrensen. Para ihop dem med vita väggar, varm grå möbler och ljus grön-grå accenter.

• Inte konkurrera med trä. Låt vackra inbyggda program och återvunnen brädorna glans genom att måla väggarna en ljus neutral som skarpa eller off-white. Lägga till färg på ett modernt sätt genom plattsättning ena väggen helt med inramade målningar och fotografier. Lägg till lång grädde eller svarta gardiner för att låta ögonen vila. Växter kan ge ytterligare färg och konsistens.

• Välj närbesläktade färger för din neutrala, men varierar deras texturer. Använda glasbord, reflekterande svart golv, chrome lampor och speglar för att komplettera möbler klädda i brunt som dulce de leche färgat läder, kamel tweed och en sandig Pläd väva. Avsluta denna look med knotiga kasta kuddar i olika nyanser av vitt. För en fet accentfärg, placera en turkos blå vas fylld med fitta willows på spis mantel eller ett sidobord.