mynewspapers.net

Hur att upplösa Urea för ett blad gödselmedel

Hur att upplösa Urea för ett blad gödselmedel


Foliar sprayer är en användbar metod för att ge näring till växterna genom sina blad. Foliar sprayer är mest användbara för att spåra näringsämnen, men de kan också vara ett bra sätt att komplettera primära näringsämnen som kväve. De är inte en ersättning för normala gödsling genom marken, och kom ihåg att växter främst ta i vatten genom sina rötter - inte sina löv. Eftersom foliar sprayer arbete via direkt absorption av bladen, är de snabbare än mark spridning av gödselmedel för fastställande uppenbar näringsbrister. Urea är en av de viktigaste kemikalierna i urinen. Det är en utmärkt källa av kväve. Detta recept gör en liter av urealösningen.

Instruktioner

• Bestäm din spray. De flesta urea foliar sprayer är mellan 0,5 procent och 2 procent karbamid. Om du försöker göra en liten mängd urea fungerar för många växter, överväga att använda en koncentration av 0,5 procent. Om näringsbrister är uppenbara, använda närmare till 2%. Växter som saknar kväve kan växa långsamt eller Visa förfall eller missfärgning eller bladen, börjar med lägre blad först.

• Väg in krutet urea. För 0,5 procent, Använd 5 gram pulver. För 2 procent, Använd 20 gram.

• Blanda pulvret med en liter vatten. Använd en mätglaset för att få rätt volym, eller använda en stor, en liter vatten flaska.

• Rör om eller skaka blandningen tills alla urea är upplöst.

• Fyll en sprayflaska med urealösning.

• Tidigt på morgonen eller på natten, spraya din växternas blad med urealösning. En ljus beläggning kommer att göra - se bara till att spraya hela anläggningen. Växter nära ofta deras stomata under den varma delen av dagen, vilket skulle begränsa näringsämne absorption.

• Iaktta dina växter tätt över nästa några dagar eller veckor för att se om det finns en förbättring av deras tillstånd. Om inte, de kan vara bristfällig i vissa andra näringsämnen förutom kväve.