mynewspapers.net

Hur att uppleva Bordeaux i Frankrike på en budget

Hur att uppleva Bordeaux i Frankrike på en budget


Bordeaux är en stad i sydvästra Frankrike synonymt med några av landets bästa vin som växer i vingårdarna i den omgivande regionen. Det är också ett UNESCO världsarv med över 350 klassificerade byggnader, en rik historia och några fantastiska mat och vin. Det är ett billigare ställe att besöka än Paris eller några av de populära platserna i södra Frankrike, och en slug resenär kan njuta bäst av Bordeaux utan att bryta banken.

Instruktioner

• Flyg med budget flygbolag att komma till Bordeaux billigt. EasyJet rinner iväg direkt till flygplatsen Bordeaux-Merignac från Liverpool, Luton, Bristol och Gatwick medan du kan flyga från Edinburgh med Ryanair. Flygplatsen är 10 miles från centrum och det billigaste alternativet är att ta lokalbussen från utanför flygplatsen i Les Quinconces, det största torget i staden. Ett annat alternativ är att resa med Eurostar och ansluta till ett regionaltåg på Lille eller Paris.

• Få om Bordeaux och omgivande städer och byar med en dag eller varje vecka passerar erbjuds av TBC, Bordeaux spårvagn och bussföretaget. Dagligen passerar börjar på €4.30 (£3,70) och varje vecka passerar är €12.20 (£10.45). Ett ytterligare billigt alternativ att resa är att använda en av de 1545 offentliga cyklar som prickade om staden. Du måste abonnera på tjänsten på stationer där cyklarna är belägna. De första 30 minuterna är gratis på varje cykel och då du betalar 2 (£1,71) euro per timme. Det finns också 24-timmars och weekly erbjudanden.

• Prova och boka på en av stadens campingar för det billigaste boendet. Le Village du Lac platsen, som ligger på en lakeside fem miles från centrum, ligger nära hållplatser för buss och spårvagn som går tillbaka i centrala områden. Du kan också hitta billiga hotell för mindre än £35 per natt. Försök Hotel de la Boetie (hotel-labotie-bordeaux.fr), en kort promenad från rådhuset. Det har rum med dusch, inklusive singlar, tvillingar och rum för tre.

• Ät till låg kostnad genom att plocka upp bestämmelserna från lokala marknader och butiker. Capucins marknaden är öppen varje dag förutom måndagar där du kan plocka upp franska ostar, kött, frukt och bröd till fyndpriser. Sveper in i en färsk baguette med en platta av Brie och ett glas av det lokala vinet är lika bra sätt att njuta av Frankrike som någon. Om du vill äta ute, jaga runt för restauranger som erbjuder en plat de jour. Tre kurser hittar du på erbjudandet börjar på runt £10 i billigare bistroer.