mynewspapers.net

Hur att transplantera en is anläggning

Hur att transplantera en is anläggning


Ice plantan (Delosperma cooperi) är ett bekymmerslöst, enkelt underhåll saftigt som kommer att glädja dig med sin glänsande gröna blad och massor av neon lila blommor som kommer att blomma hela sommaren och till hösten. Om du har bestämt att din is anläggning behöver ett nytt hem, växten är inte svårt att transplantera. För bästa resultat, transplantera en is anläggning på en sval, mulen dag när anläggningen är klar blommar på hösten. Alternativt kan transplantera en is anläggning innan ny tillväxt visas under våren.

Instruktioner

• Välj en ny plantering plats före tid. Välj en plats i full sol eller halvskugga. Vara säker på jorden rinner bra eftersom is anläggning är ett saftigt och kommer att ruttna i våt jord.

• Använd en spade för att gräva hela isen anläggningen tillsammans med en stora shovelful jord. Gräva ett hål i den nya plantering plats. Hålet bör vara endast som djupt som ice växtens rot boll, men minst två gånger så bred.

• Placera is anläggning, tillsammans med bifogade smutsa, noggrant i hålet. Toppen av jordklumpen bör vara i samma jord det planterades på tidigare. Om nödvändigt, justera botten av hålet för att få anläggningen till rätt nivå.

• Vatten plantan ordentligt direkt efter plantering och hålla jorden lätt fuktig under de första två veckorna. Efter den tiden, återgå till det vanliga vattning schemat.

• Placera 3 inches av kompost runt is anläggning om du omplantering anläggningen under hösten. Använd en organisk kompost som halm eller bladen, som kommer att hålla rötterna varma under vintern.