mynewspapers.net

Hur att träna Zen mindfulness träningarÖva av Zen mindfulness är rotad i östra buddhistisk visdom och läror Lao Tzu; grundaren av den taoistiska sökvägen. Dock är Zen mindfulness praktiseras av människor över hela världen oavsett religion, ras eller bakgrund. Det handlar om processen för meditation praxis "att leva i nuet," odla avkoppling och släppa tankar, oro och önskemål. Meditation är vetenskapligt bevisat för att ha många positiva effekter, från att minska stress och ångest att stärka immunförsvaret. Vem som helst kan börja öva Zen mindfulness när som helst.

Instruktioner

Placera dig själv

• Hitta ett utrymme där du är osannolikt att bli störd. Detta kan vara i hemmet eller ute bland natur. Stänga av alla enheter som din mobiltelefon som sannolikt kommer att orsaka distraktioner och avbryta din mediterar.

• Använda din kudde eller kudde, sitta i en bekväm ställning. Detta kan vara på golvet eller på en stol. De flesta sitter med benen korsade. Viktigaste är dock att sitta i en ställning som är bekväm för dig.

• Placera händerna ovanpå varandra i ditt knä eller på dina lår med dominerande hand på toppen. Handflatorna ska vara vänd uppåt och tummarna bör röra något. Denna ståndpunkt är känd som den "kosmiska Mudra".

• Se till att du har en bra hållning genom att räta ut din ryggrad, trycker huvudet upp mot taket och underhålla upprätt läge. Helst kommer huvudet vila i linje med axlarna. Luta inte huvudet alltför långt framåt eller bakåt.

Att släppa taget

• Börja med ögonen. De bör inte fokusera på något särskilt. Det kan hjälpa för att sänka din blick så du kan bara se marken precis framför dig. Om du har öppna problem med ditt fokus från omvärlden med ögonen då är det väl bra att stänga dem.

• Börja med att ta er uppmärksamhet bort från din omgivande miljö. Ta en stund att öva filtrera bort yttre stimuli och koncentrera sig på dig och dina tankar. Prova att märka varje men som går in i ditt huvud.

• Kanal dina tankar och uppmärksamhet på din andning. Långsamt andas in genom näsan och ut genom munnen. Börja räkna varje inandning och utandning av din andedräkt separat. Räkna "en" andas in, "två" på utandning, och fortsätter detta tills du kommer till tio.

• Det är sannolikt att andra passerar tankar kommer in huvudet samtidigt som du fokuserar på räknar din andedräkt. Om en tanke går in i ditt huvud, erkänner det, fokusera på din andning och starta om räknar dina andetag från en. Syftet är att räkna till tio upprepade gånger utan några inkräktare tankar.

• Upprepa detta mönster för så länge det känns bekvämt. De flesta nybörjare börja genom att meditera i några minuter om dagen. Efter några veckor, du vänjer sig hela processen och du kommer att kunna börja meditera för längre tid. Den mer du tränar, desto mer du hittar du kan fokusera på din andning, parera inkräktande tankar och bara njuta av att leva i nuet.