mynewspapers.net

Hur att träna Reminiscing verksamhet med äldreNär människor åldras, deras minnen minskade betydligt. Minnesförlust är ett problem bland äldre, särskilt de med demens och Alzheimers sjukdom. Aktiviteter som kan att fokusera på förflutnan kan hjälpa hjärnan aktiv och öka minne. Att komma ihåg trevliga upplevelser från förflutnan kan få människor att må bättre också. För äldre, kan integrera terapeutiska aktiviteter som inkluderar reminiscing hjälpa till med både humör och minne.

Instruktioner

• Underlätta en öppen diskussion om tidigare minnen. Eftersom det kan vara oklart var man ska börja samtalet, kan du använda anvisningarna för att påbörja diskussionerna. Du kan även lägga frågorna i en skål och har deltagare plocka dem på måfå för att stimulera diskussionen. Exempel på frågor som kan användas som anvisningarna inkluderar: dela din favorit semesterupplevelse, varför var det speciellt? Vad var din favorit jobb? Vilka var födelsedagar som i din familj? Vad är en sak du vill ha dina barnbarn eller barn att veta om dig?

• Lyssna på musik och titta på TV. Välkända låtar från förflutnan kan vara en tröstande reminiscing verksamhet och kan framkalla starka minnen. Deltagarna kan lyssna på sina favoritlåtar och diskutera erfarenheter ansluten till dem. Titta på TV-program från deltagarnas förflutna kan också provocera diskussion. Du kan be deltagarna om sina erfarenheter av att få sina första TV, hur det var, vad de såg och hur det har påverkat deras liv genom åren.

• Använda objekt från tidigare att frammana minnet och diskussion. Detta kan göras med olika teman. Exempelvis har deltagarna dela bilder eller artiklar från deras bröllop som kan främja samtal om familjer och makar. Andra vändningar på denna verksamhet kan omfatta med gamla tidningar eller reseguider. Dessa kan framkalla minnen av shopping, matlagning, stilar, resor och familjens minnen.