mynewspapers.net

Hur att ta ut sång i en låt på GarageBand

Hur att ta ut sång i en låt på GarageBand


GarageBand är en digital audio workstation, eller "DAW," som kommer fri med programserien iLife program för Mac-datorer. Med GarageBand kan du spela in, mixa och din egen musik med bara datorns tangentbord. Under denna process, kan du tillfälligt eller permanent ta bort hela eller delar av sång. Du kan också använda GarageBand ta bort sång från andra inspelningar, till exempel för att skapa en karaoke bakgrundsspår.

Muting sång inspelad i GarageBand

I GarageBand-gränssnittet är uppdelad i spår, som du spelar in de enskilda spår av ljud. Slå på "mute" på vocal spår för att ta bort sången. Denna knapp i huvudet i spåret med ikonen sångare. Du kan växla stum och av för att höra låten med och utan sång. Om du inte vet vilka spår innehåller sång, funktionen solo för att lyssna till var och en i isolering.

Ta bort sång inspelad i GarageBand

Att bli av med en dålig vocal ta, markera ljuddata i vocal spåret och trycker på backstegstangenten. Detta tar permanent bort ljudet från GarageBand-gränssnittet. Om du gör det i fel, tryck på den "cmd" och "z" nyckeln tillsammans för att ångra.

Redigera ut sång inspelad i GarageBand

GarageBand kan du redigera enskilda ljudfiler. Så kan om du har en nära perfekt ta, men med en dålig linje, du hacka ut felande ljud. För att göra detta, markera del av ljud du vill ta bort med vågformer på skärmen som en guide. Du kan behöva lyssna till avsnittet några gånger samtidigt efter den tid bar för att se vilken vågform motsvarar vilken bit av ljud. När du har markerat ljudet tas bort, slå "Välj Control" i menyraden, Välj saxen och "klipp" valda ljudet. Detta tas den bort från spåret.

Ta ut sång från en stereo fil

Du kan använda Garageband's EQ funktion att öka eller minska framträdande av vissa frekvensområden. Gjort till ytterligheter, kan du effektivt dölja sång. Denna metod är användbar om du inte kan komma åt de enskilda ljudspår och bara har en stereo ljudfil, till exempel en MP3. Träffar spela, klicka sedan på eq-bandet och flytta runt figuren som det är ovanpå. Du kommer olika frekvenser att minska och öka i volym när du flyttar markören. Detta är en rå men enkelt sätt att bli av med sång, men kan lämna dig med en något tråkig klingande färdig produkt.