mynewspapers.net

Hur att stoppa DHT roten till follikeln

Hur att stoppa DHT roten till follikeln


För de flesta män är att förlora sitt hår en mycket känslig fråga. Men vad de flesta människor kan inte inser är att förlusten av hår kan tillskrivas mestadels överdriven hormoner snarare än genetik. Håravfall hos män börjar ofta på grund av ett hormon som kallas dihydrotestosteron, eller DHT. Hög testosteron hormonnivåer i den manliga kroppen främjar DHT, som förstör hårsäcken friska celler. Håravfall behandlingar kan hjälpa fördröja håravfall; många naturliga DHT blockerare kan dock stoppa dihydrotestosteron roten till follikeln och hjälpa mot håravfall.

Instruktioner

• Använd Nizoral schampo två gånger i veckan mellan regelbunden schamponering för att hålla DHT nivåer i schack. Massage schampo i hårbotten noga med fingrarna, för att se till att hårbotten är väl mättade före sköljning.

• Ta av Sågpalmetto ört 1 200 till 1 500 mg dagligen för att hjälpa till att stoppa utvecklingen av DHT och förhindra det från att binda med hårsäckar.

• Äter pumpafrön olja att hämma bildandet av DHT. Hämning av DHT är särskilt fördelaktigt för åldersrelaterade håravfall.

• Dricka 4 koppar grönt te dagligen att minska DHT och underlätta återväxt.