mynewspapers.net

Hur att sticka en tovad ull väska

Hur att sticka en tovad ull väska


Tovning ull skapar en tät, slitstarkt material som stöter bort lite vatten. Tovade väskor har blivit populära för deras robusthet och mjukhet. Även om en sticka gör ett misstag med mätare och stickat ett objekt som är för stor, kan tovning föra den ner till storlek. Tovning en väska också skymmer sömmen mönstren, mjukgörande linjerna mellan ränder och andra designelement. Delar av garn som var gömda i vridningen av dess fibrer är på full skärm i tovade väskor.

Instruktioner

• Bestämma vad den slutliga dimensioner och formen på din väska ska vara om du inte använder ett mönster. Besluta om antal och dimensioner av alla remmar som göras av tovad stickning.

• Sticka en 4-tums-av-4-tums spårvidd färgruta i din valda garn, med hjälp av nålar minst två storlekar större än förslagen på skivbolaget garn. Mäta färgrutan. Skriv ner antalet maskor per tum, och antalet rader per tum.

• Knyt en bit av avfall garn i mitten av raden cast-on i färgrutan, och en i en annan färg i slutet av en rad mitt i färgrutan. Detta hjälper dig skilja måtten på färgrutan efter tovning.

• Tvätta färgrutan i tvättmaskinen med varmt eller hett vatten. Torka den på hög värme. Använd inte sköljmedel eller torktumlare ark. Tvätta den en andra gång i tvättmaskinen och sedan fästa platt på en handduk. Ta bort färgruta när det är torrt.

• Mät din swatch i tum. Beräkna andelen svinn på längden och bredden. Väskan, före tovning, måste vara större än din önskade dimensioner med detta belopp. Till exempel, om din swatch krymper med 20 procent, måste väskan vara 20 procent större före tovning än vad du vill ha den färdiga väskan vara.

• Sticka din väska, inklusive alla remmar som du planerar att kände. Mäta väskan för att kontrollera att den är tillräckligt stor för att kände till din önskade dimensioner. Sy ihop alla stickade delar och sömmar.

• Tvätta väskan i tvättmaskinen med varm eller varma vatten. Torka den på hög värme. Tvätta den en andra gång i tvättmaskinen.

• Saker påsen med handdukar tills den är fylld till dess önskad form. Låt lufttorka. Väskan är tovad och redo för fästelement eller utsmyckningar.