mynewspapers.net

Hur att stämma arbetsgivaren för rasdiskriminering i StorbritannienI alla delar av Förenade kungariket skyddar lagen dig från att direkt eller indirekt diskriminering på grund av din ras eller etniskt ursprung. Om du tror att du har behandlats orättvist eller offer på jobbet och har följt din arbetsgivares grievance förfarande, först prata med rådgivande, medling och skiljedom Service för hjälp och råd. Om du väljer att framställa krav mot arbetsgivaren på en Arbetsdomstolen, måste du ansöka inom tre månader efter slutet av din anställning eller när problemet inträffade om du fortfarande är anställd.

Instruktioner

• Kontakta jämställdhet rådgivande och Support Service för hjälp med din ansökan. Ger de inte juridisk rådgivning men de kan tipsa dig om dina alternativ, inklusive hjälpande du beräkna om du beviljats rättshjälp och hänvisa dig till andra källor till stöd lokalt.

• Ladda ner den arbetsdomstolar ansökan från HM domstolar och tribunalerna Service hemsida eller från Office av industriella tribunaler och Fair Employment Tribunal om du i Nordirland. Du kan fylla i formuläret på datorn eller skriva ut den och fylla i den manuellt. Du behöver Detaljer för din anställning, inklusive start- och slutdatum och inkomster och förmåner. Ange omständigheterna kring din ansökan och kompensation eller gottgörelse du ber om. Om du har valt att använda en företrädare och ange hennes detaljer, skickas all framtida korrespondens till henne.

• Spara den ifyllda blanketten om du har fyllt i på datorn eller ta en kopia av pappersformuläret. Skicka fhe formulär online eller skicka den till din lokala domstolen kontor. Du behöver oftast använda byrån som täcker där du arbetat; Du kan söka efter postnummer på sidan Arbetsdomstolen arenor i England, Skottland och Wales. Om du inte får ett kvitto och förklarande häfte från Arbetsdomstolen kontoret, kontakta dem omedelbart.