mynewspapers.net

Hur att spänna byggnadsställningar

Hur att spänna byggnadsställningar


Byggnadsställningar gör det enkelt att arbeta på byggnader eller konstruktioner hög av marken på en stabil nivå plattform. Många människor kan arbeta på samma byggnadsställningen, med hjälp av utrustning och maskiner. För att vara säker, dock måste byggnadsställningar stagade och installerat ordentligt så det inte gunga eller kollapsa när personer arbetar på den. Byggnadsställningar är inte en permanent struktur, bör det byggas och sätta ihop som en för fullständig säkerhet.

Instruktioner

• Upprätta en stabil grund för byggnadsställningen. Installera platt ben på schavotten så den sitter även på betong eller hårda ytor. Om byggnadsställningar på hjul eller fälgar, låsa dem på plats och sätta block eller chuckar runt hjulen att förhindra rörelser. För mjuka ytor som gräs och smuts, placera styrelser under benen eller hjul så ställningen inte sjunka.

• Håll i varje nivå av ställningen på båda sidor med styrelser eller med de inbyggda hängslen. Se till att de är skruvade på eller skruvas ihop på vinklar eller form trianglar för stabilitet. För varje två berättelser eller nivåer av byggnadsställningar, installera tandställning på baksidan eller framsidan av ställningen samt för ytterligare support.

• Nivå och balansen blir byggnadsställningen innan någon på det. Justera benen och slips rep från de övre nivåerna till stakes eller inlägg i marken för ytterligare balans och för att förhindra vajande.

• Förankra byggnadsställningar till byggnaden med rep eller styrelser varje 16 fötter för ytterligare support, om byggnadsställningen kollapsar eller börjar röra.