mynewspapers.net

Hur att snida kalkstenKalksten är en mjuk rock som är relativt lätt att tälja och kan ha en mängd olika texturer. Består av mineralet kalcit, bildade det på havsbotten från sediment och för tidig havsdjur organ. Det är bra för utomhus skulptur på grund av dess förmåga att motstå surt regn. Det är också en av de bästa stenarna för att hitta fossil och en av de viktigaste ingredienserna i cement.

Instruktioner

• Blöt stenen. Kalksten har naturliga säng linjer som gör det lättare att bryta isär och syns bättre när de är våta. Det kommer att göra det lättare att hugga om du följer den naturliga riktningen av sängen. Kontrollera om små sprickor i stenen som kan bryta ut när carving.

• Rita din design på stenen.

• Håll din pitching verktyg ca 1,5 inches från kanten av stenen. Luta den lite och så att det kommer att bryta ut delen av stenen som du vill. Använd din hammare för att ge en solid blåsa medan du håller verktyget pitching på plats. Ta bort så mycket sten som möjligt.

• Definiera former med punkt mejseln. Håll tummen på utsidan av mejseln att förhindra slå den med hammaren. Skapa åsar och fåror genom snidning parallella rader ungefär en tum ifrån varandra. Vara försiktig med att använda punkt mejseln för djupt eller för brant vinkel eller det kan orsaka en "sten blåmärke." Slå av åsar av de första nedskärningarna och se till att arbeta på alla områden av skulpturen att hålla det även.

• Jämna ut skåror och åsar som du skapat med en tand mejsel. Var noga med att hålla det på om en 45 graders vinkel. Om vinkeln är för hög, kommer sten blåmärke. Om vinkeln är för låg, kommer att det hoppa över ytan och inte släta stenen.

• Använd en platt mejsel bort texturen från tand mejseln. Använda böjda kanten för konkava former.

• Avsluta den slutliga utjämning av sten med en rasp. Raspar används på mjukare stenar som kalksten. Du kan polera stenen med för hand med sandpapper.