mynewspapers.net

Hur att snida i trä effekter i Photoshop

Hur att snida i trä effekter i Photoshop


Photoshop är utrustad med filter och Blandningsalternativ som tillåter dig att emboss text eller bilder. Detta ger intryck av djup runt texten eller bilden, lägga till en höjdpunkt på ena sidan och en skugga till en annan. Genom att vända ljus riktning och profil prägling filtret, kan du skapa effekten av carving, snarare än prägling. Skuggor och högdagrar utbytet förlägger, skapa intryck av att texten eller bilden är fysiskt mindre än bakgrunden.

Instruktioner

• Starta Photoshop genom att klicka på dess ikon på skrivbordet. Klicka på "Arkiv"-menyn högst upp på skärmen, följt av "Öppna," och välj din trä bakgrund att ladda in den i arbetsytan.

• Öppna menyn "Lagrar", följt av "Ny" och välj "Lager". Detta skapar ett nytt lager över toppen av din bakgrundsbild, där carving effekterna kommer att äga rum.

• Skriva in text i det övre lagret med "Text", eller skapa en bild med hjälp av ritverktygen. Välj den svarta färgrutan i verktygsfältet "Tygprover" innan du skriver eller ritning för att säkerställa det övre lagret är svart.

• Högerklicka på det övre lagret i verktygsfältet "Lager" och välj "Blending Options" i menyn. Välj avsnittet "Avfasning och relief" i kolumnen "Stilar".

• Välj "Inre avfasning" från menyn "Stil" och "Mejsla hårt" från menyn "Teknik" i avsnittet "Struktur". Ändra "Vinkeln" inställning till "-45" i avsnittet "Fyllning". Detta kastar ett ljus från undersidan, vilket ger ett intryck av carving snarare än prägling. Klicka på knappen "OK för" att fortsätta.

• Välj "Mjukt ljus" från det övre lagret "Mode"-menyn. Detta gör att trä bakgrundsbilden att Visa genom kroppen av det övre lagret, samtidigt lämnar Blandningsalternativ synliga och skapa intrycket av en träsnideri.