mynewspapers.net

Hur att snida en traditionell trä skål

Hur att snida en traditionell trä skål


Handsnidade trä skålar avviker från hand-vände trä skålar att resultatet är ovala, inte runda. Traditionella hantverkare arbetade med grönt trä, inte ugnstorkade träet, och deras verktyg och tekniker fokuserat på quirks och användbara egenskaper av färskt material. Moderna elverktyg inte anpassa sig väl till detta arbete. Hantverkare som arbetar med grön trä måste vara beredda att göra det mesta för att forma omedelbart efter styckning trädet. Många typer av trä börja dela--kallas kontroll i handeln--är bara ögonblick efter block skär.

Instruktioner

• Minskade ett poppel träd med en diameter på 12 till 18 inches. Om möjligt dra loggen till verkstaden, eftersom block snabbt börjar kontrollera på ändarna när du skär.

• Trimma basen av loggen rakt över med motorsåg eller crosscut såg tills färskt trä visar inga tecken på kontroll. Skär en skål block från basen av log lika i längd att den långa axeln av den skål du har för avsikt att hugga.

• Tips blocket på slutet och placera bladet av grekbimbon över centrum. Dela upp säd mönstret av blocket symmetriskt med bladet. Håll grekbimbon handtaget och köra bladet i blocket med en träklubba.

• Dela blocket genom arbetar grekbimbon djupare in i träet och vrida handtaget på vardera sida. Rak finkornig trä delar enkelt och exakt i korta avsnitt.

• Placera en split block på slutet på en fast trä yta--en v-form del av loggen fungerar bra--med split sida mot vänster hand. Håll upp i blocket med vänster hand och form den nedre änden av den böjda sidan--sidan med bark--med ned stridsyxan. Form i slutet till en symmetrisk oval.

• Vänd block slutet för slutet och formen i andra änden av den yttre ytan. Slät grov yta av skålen blocket med rasp.

• Ihåliga insidan av skålen med en böjd hand Nielsen följt av en sked skölp. Nielsen tar bort de flesta av avfall men lämnar ett fårat yta. Sked mejseln--en böjda carving skölp formningen bunkarna av träskedar--rensar upp vad Nielsen lämnar. Forma utsidan av skålen med en rasp och matcha inredningen som med mejseln.

• Minska väggen i skålen till en enhetlig tjocklek av 5/8 till 3/4 tum. Tillfälligt placera gröna trä skålen i en plast soppåse att förhindra snabb torkning. Lagra grönt trä skålar löst staplade i en sval, fuktig plats--en jordkällare eller källaren--i sex månader.

• Torkning skålar till verkstaden och låt dem lufttorka ytterligare tre månader innan du gör slutlig formning med stål Skraporna. Behandla de utjämnade ytorna med ren linolja.