mynewspapers.net

Hur att sluta argumentera med din partner

Hur att sluta argumentera med din partner


Om du har varit tillsammans ett par månader eller ett par år, är argument bundna att hända mellan dig och din partner. Argument kan härröra från ett enkelt missförstånd uppenbar psykiska eller känslomässiga missbruk. Det är viktigt att ta reda på orsaken till dina argument samt hur att hantera argumenterar ansvarsfullt.

Instruktioner

• Hitta orsaken. Om du och din partner hela tiden argumentera om samma frågor, som hjälper inte runt huset eller stanna ut sent, söka djupare av skäl som du känner att du måste ta strid. Många gånger argument är ett resultat av en känslomässig fråga, som känner sig försummade, olycklig eller stressad. Plocka en kamp om en viss fråga, till exempel hur din partner alltid hänger ut med vänner, är ett passiv-aggressiva sätt att ta itu med det verkliga problemet av känner sig oälskad eller ignorerad. Gräva djupare i frågan att räkna ut exakt vad är att göra dig upprörd, så tala med din partner om dina tankar och känslor (resurs 1).

• Lyssna på din partner. Argumentet mer än bara skrek och skrek. Det handlar om att aktivt lyssna på varandra. Nästa gång du befinner dig argumentera med din partner, lyssna till vad som sägs. Inte bara kom med en automatisk försvar. Lyssna för att förstå var din partner kommer från. Din partner kan vara upprörd av ett enkelt missförstånd eller osäker på hur du känner en viss fråga. När du förstår detta, förklara på ett lugnt sätt dina tankar och åsikter. Om din partner börjar överreagera innan du är klar, förklara att du vill uttrycka din komplett bild, kan och ni två öppna konversationen uppe till diskussion (resurs 1).

• Sluta försöka bevisa att du är rätt. De flesta slagsmål uppstå över en dum fråga som förvandlar allvarliga när pride är inblandad. För att sluta slåss med din partner, måste arrogans och stolthet tas bort från ekvationen. För mycket stolthet resulterar i partnernas aldrig se varandras perspektiv. Om det blir klart under argumentet att ni har rätt, finns det ingen anledning att fortsätta argumentet. Det finns andra mer produktiva och mindre demoraliserande sätt att diskutera en fråga utan att bevisa vem som har rätt och vem som är fel (resurs 1).

• Kompromiss. Ibland är det enklare att komma överens om att oense än för att missbruka varandra verbalt. Lista ut ett sätt att kompromissa i fråga. Till exempel, om du hela tiden slåss om sysslor, skapa någon form av rutin diagram och kompromissa om vem som gör vilka sysslor. Om du ständigt kämpa över andra frågor, som vistas ute sent eller för många utekvällar med flickorna, komma med några enkla regler. Riktlinjer som alternerande utekvällar med nätter hemma eller skicka en text under natten incheckning kan förhindra att ett argument händer. Om din partner glömmer att fullfölja, ge en mild påminnelse senare. Det kan ta ett par gånger innan du eller din partner följer de nya reglerna (resurs 2).