mynewspapers.net

Hur att skriva ett klagomål till en husägare association

Hur att skriva ett klagomål till en husägare association


Killen bredvid arbetar på sin motor igen klockan 1. Paret ner blocket har inte klippas deras gräsmatta i 64 dagar-- och det är augusti i Florida! Barnen över återvändsgata uppfört en basket hoop framför ditt hus utan att fråga dig eftersom din bostad har den mest gatan fasaden. Vad gör du? Om ditt grannskap har en husägare association, kan ett alternativ vara att skriva ett klagomål till föreningen.

Instruktioner

• Formatera brevet som ett standard affärsbrev. Innehålla ett avsnitt för ditt namn och adress, följt av dagen, följt av namn och adress för husägare association. Om man riktar en individ, som ordförande eller ordföranden för utskottet för arbetsordningen, inkludera personens namn och titel ovan Associationsnamnet.

• Börja med en hälsning som "Dear (mottagarens namn här)" och avsluta med en standard stängning, som "Vänliga hälsningar" följt av din signatur och skrivit namnet.

• Tydligt ditt klagomål. Uppge ditt fall objektivt och undvika anklagelser och provocerande uttalanden. Till exempel skriva: "Jag skriver för att klaga på mängden icke-kör fordon parkerade på gården av 123 Mystreet", snarare än "123 Mystreet ser ut som ett skrotupplag!"

• Citera styrande regeln om frågan som du klagar täcks av husägare föreningen stadgar eller regler eller av lokala ordinance. Till exempel "vår stad ordinance 3.1 påstår att alla fordon måste vara parkerade på trottoaren och att icke-kör fordon inte är synlig från gatan."

• Ge ytterligare saklig information, om du har den. Du kan till exempel berätta föreningen hur många bilar är parkerade på gården, hur du vet att de inte körs och om hur länge fordon som har varit där.

• Förklara varför du klagar. Igen, använda språk som är klart, men inte inflammatorisk. Säga, till exempel: "Förutom att vara en kränkning av staden ordinance, fordonen förringa utseendemässigt av kvarter, är en säkerhetsrisk för barn och får sälja ett hem på denna gata svårare"

• Tala föreningen vad du vill göra. Till exempel vara "snälla genomföra förfarandet för att varna detta husägare kränkning och underrätta myndigheterna om det behövs så att denna situation är löst".

• Tacka mottagaren för hans tid. De som tjänar på husägare association styrelser och kommittéer är vanligt obetalda frivilliga som handskas med svåra situationer så husägare inte behöver. De förtjänar din uppskattning.