mynewspapers.net

Hur att skörda och förvara sallad

Hur att skörda och förvara sallad


Hörnstenen för de flesta sallader, sallad äts i stor skala i Storbritannien. Få av oss anser växer våra egna, men det är lätt gjort i våra svalt klimat. Med tanke på de stigande kostnaderna för det i stormarknader, fler människor bör uppmuntras att odla sin egen och det finns många sorter att välja mellan, från klassiskt krispigt isberget till kryddig, pepprig raket. Att veta hur att skörda och lagra din sallad korrekt innebär det att pågå mycket längre och växten kunde åter växa, en eller flera gånger.

Instruktioner

Styckning och lagring

• Titta på din sallad för rätt tid att skära, som beror på sorten du växer. Inte klippa det för liten, men låt det inte bli för stora eftersom det kan sätta bitter ju större det blir. Om det går till utsäde, samla in frön att återplantera, men förvänta dig inte bladen vara trevligt att äta.

• Välj sallad att skörda och samla bladen ihop ovanpå anläggningen som om du håller det i en hästsvans. Ta en liten såg och såg bladen av strax ovanför basen. Detta gör att salladen chansen att växa igen. Om du vill ta bort hela huvudet, såg det på basen för att hålla alla bladen ihop i ett stycke. Kontrollera att du inte har samlat några ogräs med din sallad.

• Doppa sallad huvudet eller Bladen i kallt vatten så snart som möjligt efter skörden. Alternativt, springa under kallt vatten. Detta kommer att hjälpa hålla din sallad färsk och förhindra vissnande under lagringen. Kontrollera alla skadedjur som sniglar och sniglar. Lägg salladen i en plastpåse och lägga den i kylen tills du är redo att använda den.