mynewspapers.net

Hur att skönmåla tegel eldstad

Hur att skönmåla tegel eldstad


Om du vill ge din tegel en ansiktslyftning, men du inte är säker om dunka på ett lager färg att täcka upp hela spis surround, överväga att rentvå. Rentvå har använts på tegel i mer än 100 år. Med hjälp av rentvå kommer att upprätthålla traditionella utseendet på din spis medan fortfarande ljusnar upp tegel och ge den nytt liv. Skönmålning är också ett bra sätt att blanda två olika material, som trä och tegel.

Instruktioner

• Rengör tegel väl. Lägg till 2 msk diskmedel tvätt i en hink och fyll med vatten. Svampen spisen ren. Skölj med rent vatten. Kan tegel att torka.

• Blanda rentvå. Kombinera 5 delar kalk med 1 del bordssalt. Lime och salt finns på din lokala hem förbättring butik, i avsnittet murverk. Tillsätt tillräckligt med vatten till blandningen till en pasta ungefär konsekvens av pannkaka smeten.

• Borsta skönmålning på tegel med en pensel. Du kan välja att rulla på rentvå, men pensel gör att du kan tillämpa mindre skönmålning i taget så att du kan anpassa utseendet på tegel. Applicera en liten mängd av skönmålning, vilket gör att vissa tegel att Visa.

• Steg tillbaka och utvärdera rentvå jobbet. Avgöra om du vill ha mer täckning eller mindre. Tillämpas mer rentvå för att täcka mer tegel. Använd en svamp för att torka bort rentvå om beläggningen är för tung. Att rentvå torka i två dagar.

• Flagna av några av rentvå med en spackel. Skrapa bort rentvå för att ge det en naturlig, väderbitna utseende. En gång botade för ungefär en vecka, din rentvå kommer att limmas fast till tegel och målgång kommer att pågå i flera år.