mynewspapers.net

Hur att segla en Hobie 16

Hur att segla en Hobie 16


Hobie 16 är en lätt segelbåt som är vördad för dess solida konstruktion och användarvänlighet. Den klassificeras som en katamaran eftersom det har fler än ett skrov. En typisk Hobie Cat 16 har ett storsegel och en Fock segla för styrning. Den unika konstruktionen av skroven kan båten till enkelt landa på en strand eller annan liknande terräng utan skador. Om du vill lära dig att segla båten, kan du göra det med lätthet.

Instruktioner

• Sitta på båten ordentligt genom att placera dig själv bakom seglen, framför bakre rorkulten och med ryggen mot vinden.

• Styra båten med hjälp av rorkulten. Med en hand, trycka på rorkulten från kroppen att vända mot vinden och dra rorkulten mot din kropp att styra båten bort från vinden. Göra små rörelser med rorkulten att undvika skarpa svängar som kan tipsa båten.

• Justera storsegel för hastighet. Det bästa sättet att få fart i Hobie 16 är att se till att storseglet är varken för hårt eller för löst. Använda Storskotet linjen för att justera seglet. Om det är för hårt båten inte flyttar, så lossa den genom att släppa spänningen på raden Storskotet. Om seglet är för lös det kommer fladdra vilt i vinden, men du kan dra åt den genom att dra Storskotet linjen mot dig. Alltid hålla en hand på rorkulten medan andra justerar Storskotet linjen.