mynewspapers.net

Hur att sända en radiostation gratis

Hur att sända en radiostation gratis


Radiosändningar bygger på en enkelriktad solid radioutsändning system, vanligen avsett för en bred publik. Radiovågor är traditionellt skickas längs en sändare till en mottagarantenn. Stationer kan ha samband med radionät för att sända gemensam programplanering, ibland som en Samsändning, i syndikering eller båda. Radio kan ske genom lokala tråd nät, kabel FM, satellit och Internet. Med traditionella metoder för att påbörja en radiostation kan bli mycket kostsamt. Dock finns det många fri programvarulösningar för att skapa och köra en radiostation över Internet.

Instruktioner

• Få en lämplig webbplats som kan använda en dedikerad server. Se till att webbhotell valt rymmer tekniskt kör en radiostation. Inkludera följande sidor på webbplatsen: lyssna sida med en inbäddad spelare som Winamp, iTunes, XMMS, Windows Media eller Realplayer; Kontakta oss eller begära sidan; spellista sida; DJ eller Visa sida med tidtabell; sidan visar DJs och visar fram med gånger; och länksidan. Se till att lyssnarna måste registrera dig som medlemmar för marknadsföring och projektuppföljning.

• Bestäm vilken typ av ljud du vill sända. Tycker om din målgrupp och designa din programmering runt lyssnare som du vill attrahera. Utforma ett program schema inklusive visar att du kommer sändas. Se till att du har gott om tillgängligt att fylla upp den tid du kommer att sända material. Montera innehållet du vill använda. Ordna för radio show värd talang.

• Söka juridisk rådgivning om du kommer att strömmande upphovsrättsskyddat material. Kolla webbplatser som loudcity.net, swcast.com, bmi.com, ascap.com och soundexchange.com för information om licensiering.

• Översyn för övervägande tjänsten SHOUTcast DNAS 2.0, en gratis Distributed Network Audio Server (DNAS) framkallade till ström och broadcast ljudinnehåll globalt. Ladda ner SHOUTcast DSP/Transcoder verktyget för att hantera radio station spellistor. Registrera radiostationen att skapa en unik nyckel autentisering och anges i Shoutcast's Radio Directory.

• Överväga Peercast, en öppen källkod, ideell, plattformsoberoende programvarulösning används för att lyssna på radio och titta på video på Internet (se referenser). Utformad som en enkel metod för att lyssna på radio och Visa video, har deras programvara utvecklats för att eliminera kostnaderna för traditionella media streaming.

• Granska informationen på webbplatsen icecast.org på dokumentindex reda på dess gratis serverprogram för att strömma multimedia. Läs FAQ för mer information om tekniska specifikationer. Du kan ladda ner en gratis kopia av programvaran för att prova.

• Överväga att använda en gratis testperiod som den som erbjuds på Helix Server Basic på Real Networks webbplats. Designad för live och on-demand distribution, kan det användas för ljud, video och andra typer av media. Eftersom den är utformad för nybörjare, kan det vara en bra lösning när bara lära sig om med radio station programvara.