mynewspapers.net

Hur att säga när en ko kommer kalv

Hur att säga när en ko kommer kalv


Det är viktigt att veta när en ko kommer kalv, så att du kan vara där för att hjälpa under födelseprocess processen, om hon kräver det. Det finns flera sätt att förutsäga om en kalv föds. Det är alltid bäst att lämna en ko ensam när hon har sin kalv, men att vara i närheten gör att du kan ringa en veterinär, om det behövs. Det ökar också risken för en kalv som överlevt de kritiska första 24 timmarna.

Instruktioner

• Om kon var inseminerats artificiellt eller du har uppgifter om den faktiska parning, beräkna den förväntade födelsedatum med en dräktighet kalender. Graviditet är ca 283 dagar, men kan sträcka sig över 10 dagar Hursomhelst. Övervaka kon från 15 dagar före den förväntade förfallodatum.

• Kontrollera den ko juver. I de flesta fall, kommer att dessa fylla med mjölk om 3-7 dagar före kalvning. Denna metod kan endast användas som en fingervisning, eftersom en ko juver kan fylla med mjölk så tidigt som sex veckor före kalvning, eller under de sista 24 timmarna.

• Titta på kon bakifrån och se om hennes vulva ser svullna. Detta kallas växer. Det är ett tecken på att hon närmar sig sin kalvning datum. Detta kan inträffa flera veckor före kalvning, men om det åtföljs av slem ansvarsfrihet, är det ett tecken på förestående arbete.

• Kontrollera baksidan av ko för området mellan svans huvudet och pin ben (punkt i skinkan). Se om det visas nedsänkta. Detta tyder på att bäcken ligamenten har avslappnad. Förlossningen börjar ca 12 timmar efter detta händer. Om din ko för att beröring, känna detta område för att avgöra om ligamentet är lös.

• Övervaka kon för beteendeförändringar. Om ko i en hjord situation, försöker hon att skilja från andra djur. Detta händer oftast under de sista 24 timmarna före födelsen. Hon kan inte komma för sin regelbunden utfodring.

• Klocka för kon upprepade gånger liggande sedan stående igen, swishing hennes svans och att vara allmänt rastlös. Som visar att hon kan vara i den första etappen av arbetskraft. Observera om hon har sin svans och verkar vara ansträngande. Se upp för vattnet att bryta. Kalvens ben ska visas en kort tid senare.