mynewspapers.net

Hur att röra upp svarta lack möbler

Hur att röra upp svarta lack möbler


Din svarta lack möbler är en elegant mönsterexempel tills katten repor det eller anläggningsmaskiner nick det. Sedan kommer att den blank svart yta förråda någon ställen, nicks eller repor. Med lite tålamod och armbåge fett, kan du granska dina svarta lack möbler och reparera de kosmetiska skador. Om din möbel lack är nästan allt nöts bort, överväga professionell reparation i stället för en touch-up jobb.

Instruktioner

• Inspektera dina möbler under starkt ljus, att notera placeringen av några skråmor och repor. Observera om lacken är blank eller matt. Du kan prova att ta bort scratch markör på matt finish. Vidare till steg 2 i det här fallet, och hoppa över till steg 3 om du arbetar med en blank yta.

• Gnugga en scratch remover över markeringarna på din svarta lack möbler. Låtsas att du färg i saknas plats. Scratch removers är felt-tip markörer tillgängliga i olika nyanser av brunt, brun och svart. De täcker upp kosmetiska skador på matt möbler men fungerar inte på glänsande artiklar. Fortsätta till steg 3 om dina möbler fortfarande kräver reparation.

• Torka damm från din möbel med en tack trasa. Dammpartiklar kan fastna i lacken och mar finish.

• Mix svart blanda pulver med stoppning lack tills du har uppnått rätt nyans av svart. Lägga till en liten mängd blandning pulver till din stoppning lack och blanda med en liten trä omrörare att kombinera. För att testa färgen på någon punkt, applicera en liten mängd till dina möbler. Om färgen är för mörk, kan du ta bort den med denaturerad alkohol. När du är nöjd med nyans, tillämpa stoppning lack med en liten pensel.

• Tillåt det utfyllnad Lacket att torka över natten. Undersöka finish under både ljusa och naturliga ljus att se hur nära retuschera matcherna den möbel lack. Använda en annan lager om färgen är alltför blek.