mynewspapers.net

Hur att reparera spände glasmålningar

Hur att reparera spände glasmålningar


Blyinfattade fönster kan vara intrikata och vacker, antik eller nya. Dock kan större fönster med målat glas, oavsett om de företas med bly kom eller kopparfolie, spänne över tiden. Ensam, sprickor kan utveckla och hela fönstret kan misslyckas. Billig mindre reparationer och förstärkningar kommer att förhindra ytterligare skador och dyrare reparationer på vägen.

Instruktioner

Med hjälp av tråd Reinforecement

• Ta bort blyinfattade fönster och placera den på en plan yta. De flesta fönster med målat glas med buckling frågor hänger självständigt, inte sätta in ett fönster. Om fönstret är i en ram, kommer det vara nödvändigt att ta bort den mekanism som håller fönstret på plats. Om det hålls på plats med silikon, använda en spackel för att dra den bort från glaset. Om glaset är hålls på plats mer permanent, eller inklämt mellan två rutor av fönsterglas, har snickare ta bort i fönstret för dig så att du inte skadar det any längre.

• Träna från löda skarv som har kollapsat, försiktigt men bestämt tryck på fönstret platt mot din arbetsyta. Fördela trycket jämnt över ytan fönster genom att trycka på med lägenheten i händerna; annars, för mycket tryck i en svag område kan orsaka brott. Om de spännde fast området är stor, eller folien är illa skadad, kan det vara nödvändigt att ta bort bitar av glas och sätt tillbaka dem till fönstret.

• Att reparera ett område med kopparfolie, borsta vätska eller klistra in flux på lodet beläggning skadade folien. Värm lodet med din lödkolv. Samtidigt, Använd tipset att ta bort överflödigt lödtenn från sömmarna på båda sidor av panelen. Ta bort löda minst en halv tum bortom spännde fast sömmen på båda sidor. Med needlenose tång, dra folien upp och bort från glaset. Vara noga med att lämna oskadade folie intakt.

• När lodet tas bort från spännde fast området, skär en bit av stela koppar förstärka wire eller restrip minst en tum längre än spännde fast sömmen.

• Med baksidan av fönstret uppåt, placera vajer eller metallband i skadad skarv, förlänga den 1/2 tums bortom skadan i båda riktningarna. Tryck remsan i sömmen. Borsta flux längs sömmen och resolder båda sidor av fönstret.

• Om kopparfolie är ojämn på området där glaset spände, tvätta med diskmedel och torka med en ren, luddfri trasa. Bifoga en ny bit av kopparfolie över området, och använda en hobbykniv, trimma kopparfolie matchen. Re flux och löda nya folien. Tvätta igen och vax med glas vax.

Med hjälp av armeringsjärn

• Stärka din större glasmålningar--den mer än 2 fot i längd eller de med lång, genomgående sömmar--med en remsa eller två av välplacerade armeringsjärn.

• Plats armeringsjärn horisontellt över baksidan av blyinfattade fönster. Flux och löda armeringsjärn till ytterkanterna av fönstret. Flux och please löda armeringsjärn för att omintetgöra sömmar längs baksidan av fönstret.

• Lägga till korta remsor av armeringsjärn över särskilt svaga områden om det behövs. Till gör så, löda ändarna av armeringsjärn till korta, starka löda sömmar. Rent och finish som i avsnitt 1, steg 6.