mynewspapers.net

Hur att reparera smidesjärn

Hur att reparera smidesjärn


Få saker är mer romantiskt än en säng i smidesjärn. Vare sig gamla eller nya, smidesjärn är hållbara och vackra, och kommer i en mängd olika stilar och färger. Men vad händer om din säng i smidesjärn börjar rosta? Eller, har delar som blir lös eller har områden som faktiskt bryts? Vad händer om färgen är flisning?

Instruktioner

Hur att reparera vanliga järn sängen skador

• Ta bort några skruvar runt rostiga områden, för att göra jobbet för att ta bort rost lättare och mer ingående.

• Skrapa små områden av rost bort för hand, med hjälp av en fine-grade bit sandpapper eller en stålborste. Alternativt kan du placera två eller tre droppar fotogen eller terpentin på en stålull pad att ta bort rosten.

• Genomföra en kemisk remover om sängen är antika eller har dekorativa detaljer. Järnhandeln i allmänhet har ett urval av sådana rost removers, men en ekologisk produkt som Rusterizer är säkrare att använda än traditionella kemikalier. Använda low-pressure grit sandblästring om det finns stora områden av rost. Detta bör endast utföras av en fackman.

• Måla Rostiga området dig själv genom att välja färg som är utformade specifikt för smidesjärn. Dessa är vanligen spray på---inte pensel på---produkter. Eftersom det är svårt att matcha färg färger, dock kommer du antagligen behöva måla om hela sängen.

• Applicera en primer, följt av två lager av färg du önskar.

• Spraya på två lager av en akryl topplack för långsiktigt skydd. Antika möbler och möbler som ska pågå en lång tid, är en professionell pulverlackering ett bättre alternativ.

• Skruva tillbaka sängen tillsammans och dra åt några andra lösa skruvar du kan hitta. Om skruvarna är dåligt rostiga, ersätta dem med nya skruvar.

• Svetsa några trasiga bitar av järn. Vet smidesjärn är svårt att svetsa, så om du har aldrig svetsat det förut, anlita en fackman att göra jobbet. De flesta svetsare är vana att arbeta med järn auto delar, som är lite annorlunda än smidesjärn, så leta efter en svetsare som används för att göra historiska reparationer.