mynewspapers.net

Hur att reparera smidesjärn räcke

Hur att reparera smidesjärn räcke


Smidesjärn är en av de kraftigare utomhus material och ett utmärkt val för möbler och stair räcken. Smidesjärn kan pågå i decennier med rätt skötsel och underhåll. Exponering av ren metall för någon typ av fukt orsakar järn att rosta. En enkel färgskikt förhindrar fukt angriper metallen. Men målningen över metall som redan är rostiga kommer att resultera i rost kommer tillbaka snabbt. Ta bort rost innan du målar räcket och du kommer att ha en stor snygg trappa fall år framöver.

Instruktioner

• Blanda två matskedar tvätt diskmedel och vatten i en stor hink. Doppa en scrub pensel i hinken och skrubba ytan av metallen att ta bort all smuts och sot. Skölj med rent vatten och torka ordentligt.

• Borsta den tungt fastrostade delen av räcket med en stål-borste borste. Flytta penseln fram och tillbaka raskt att knacka rost lös.

• Bifoga medellång slippapper till en palm slipmaskin. Slipa ytan av metallen att ta bort återstående rost. Torka bort damm och skräp med en fuktig trasa.

• Spraya på en kemisk rost remover eller rost omvandlare. En syra-baserade omvandlare blir rost på järn fosfat. Låt den kemiska sit på ytan av smidesjärn för tiden rekommenderas på paketet instruktioner. Borsta bort skräp med stål borste borste.

• Blanda två delar epoxi enligt paketet riktningar. Välj en patch förening lämplig för smide. Fyll små hål och sprickor med den sammansatta med en spackel. Slät toppen av sammansatta så det skapar en slät yta på strykjärnet. Låt det sammansatta botemedlet. Slipa lätt med fint slippapper till slät.

• Tillämpa Oljebaserad metall primer på räcket med en god kvalitet pensel. Börja på toppen av stången och arbeta mot mitten. När du har trimmade den övre halvan, börja från botten av stången och prime uppåt. Låt primer pälsen torr under fyra timmar eller tills primern är torr vid beröring.

• Måla räcket med en rost-hämmande oljebaserade färgen för metaller. Tillämpa färg med samma teknik används för att applicera primer. Applicera två till tre lager av färg, så att varje pälsen torka vid beröring innan nästa. Låt torka över natten sista lagret.